Valgas saab näha Ameerika ajalugu läbi kunsti

foto: kultuuri.net

Valga Maavalitsuses saab vaadata näitust “Ameerikat kujutades – Ameerika ajalugu läbi kunsti”, mis on piltide kollektsioon eri ajastutel valminud taiestest, mis jutustavad Ameerika lugu.

Antud näitus on võimas esitus paljudest Ameerika ajaloo ja kultuuriaspektidest. Pildid sobivad nii lastele kui täiskasvanutele ning valitud kunstiteoste poolt jutustatav lugu lubab neid hinnata koolitatud kui ka koolitamata silmaga. „Ameerikat kujutades“ annab kõigile võimaluse hinnata ning mõista Ameerika kultuurilise maastiku võimsat ulatust ja sügavust.

Näitus jõudis Valga Maavalitsusse koostöös Ameerika Ühendriikide Suursaatkonnaga Eestis. Näituse esmaesitlus toimus Tallinnas Solarise keskuses eelmise aasta septembris, mil näituse avamisega tähistati Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna 20. tegevusaastat Eestis alates Eesti iseseisvuse taastamisest. Lisaks Tallinnale on näitus üleval olnud veel Pärnus, Kuressaares, Tartus ja Viljandis.

Näitus asub maavalitsuse teise korruse fuajees ja kunstiteoseid saab vaadata E 8-17; T-N 8-16.30; R 8-16