Selgusid metsateemaliste võistluse „Metsa väge täis“ parimad

2012. aasta Eesti Metsaseltsi, Rakvere Linnavalitsuse ja Eesti Metsaüliõpilaste Seltsi korraldatud õpilaste joonistuste, jutu- ja fotovõistlusele „Metsa väge täis“ saabus töid õpilastelt üle Eesti. Esitatud tööde rohkusega paistsid rohkem silma metsapealinna  Rakvere ja Saaremaa koolid.

Konkursi žürii esimehe Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on laste kirjatükid siirad ja südamlikud, pildid ausalt lapsemeelsed ja heal kunstilisel tasemel. „Lapsed on tunnetanud metsa väge ja on oma jutukestesse pannud elamusi, kuidas metsas käimine on neid puudutanud.“

Metsajuttude konkursile laekunud töödes hindas žürii teemas püsimist, mõtteselgust, originaalsust.

Nooremas vanuseklassis (1.-4. klass) hindas žürii parimaks Taebla Gümnaasiumi 1. klassi õpilase Raido Tammeri loo. Teine ja kolmas koht läksid Rakvere Reaalgümnaasiumisse Ere Mai Koolile (2c kl) ja Marie-Helene Saaverile (3b kl).

5.-7. klasside arvestuses oli võidukas Anette Laanbek Tartu Kivilinna Gümnaasiumi 6b klassist. Teine koht läks Rakvere Reaalgümnaasiumi 6t klassi õpilasele Robin Tammele ja kolmas koht Rakvere Reaalgümnaasiumi 6r klassi õpilasele Kaisa Kärmikule. Eripreemia pälvis Taaniel Palmiste Kärdla Ühisgümnaasiumi 6a klassist.

Fotokonkursil otsustas žürii anda ühe ergutusauhinna, mille sai Taavi Krippel Rakvere Põhikooli 3. klassist.

Joonistusvõistlusest osavõtt kujunes konkursil kõige arvumaks.

Nooremas vanuseklassis (1.-4. klass) jäid I-III kohta jagama Kai Reinart Tornimäe Põhikooli 4. klassist õlipastelltehnikas tööga „Kodune mets“ (juhendaja õpetaja Katrin Vaher) ja Rakvere Põhikooli 3. klassi õpilane Gerda Kull õlipastelltehnikas tööga „Metsas on väge“ (juh. õp. Anneli Siitas) ning Rakvere Reaalgümnaasiumi 2c klassi õpilane Grete Annus rasvakriiditehnikas tööga „Metsas on väge“ (juh. õp. Margit Veskilt).

Žürii otsustas anda eripreemiad Rakvere Gümnaasiumi 2b klassi õpilasele Randar Juurikule kahe värvipliiatsitehnikas tehtud töö „Metsas on väge“ (juh. õp. Krista Asafova) ning sama kooli 2c klassi Grete Annuse, Birgit Klauksi, Ere Mai Kooli, Merilyn Krihveli, Michelle Kuusmiku, Mia Pakkaneni, Oliver Pere, Karolina Põliste, Enriko Saare, Aleksandra Tiidemaa värvipliiatsitehnikas rühmatöö „Metsas on väge“ eest (juh. õp. Margit Veskilt).

5.-7. klassi vanuserühmas pälvisid kõik auhinnalised kohad õpetaja Katrin Vaheri õpilased: esikoha Merilyn Lempu (Leisi Keskkool, 5. kl) õlipastelltehnikas töö „Kui metsloomad kord õhtul kokku tulid, oli päikeseloojang juba alanud“ eest, teise koha Diana Magus (Leisi Keskkool, 5. kl viltpliiatsitehnikas töö „Metsasõjavägi“ eest. Anti välja kaks kolmandat kohta: üks Brita Lahele (Tornimäe Põhikooli 6. kl) õlipastelltehnikas töö „Kohtumine metsaga“ eest ja teine Eva Toompuule (Leisi Keskkooli 6. kl) värvipliiatsitega tehtud töö „Loomade perekonnad metsas“ eest.

8.-9. klasside arvestuses osutus parimaks Rakvere Reaalgümnaasiumi 8r klassi õpilase Hendrik Sobi pastellmaal „Metsas on väge“ (juh. õp. Kadri Marksoo). Teise koha sai Orissaare Gümnaasiumi 8. klassi õpilane Aneth Pokk akvarelli „Loodus annab ja võtab“ eest (juh. õp. Katrin Vaher). Kolmanda koha sai Orissaare Gümnaasiumi 8. klassi õpilane Taavi Paju akvarelli „Ühtsuses peitub jõud“ eest (juh. õp. Katrin Vaher).

Kaitseliidu Viru maleva eripreemia sai Tornimäe Põhikooli 4. klassi õpilane Martin Rei segatehnikas töö „Jaht“ eest (juh. õp. Katrin Vaher).

Jeld-Wen Eesti ASi eripreemia läks Tornimäe Põhikooli 4. klassi õpilasele Enri Kiivitsale segatehnikas töö „Mets annab sooja“ eest (juh. õp. Katrin Vaher).

Rakvere linnapea andis välja ka omanimelise eripreemia Rakvere Reaalgümnaasiumi 8a klassi õpilasele Greete Altrofile värvipliiatsitehnikas tööle „Metsas on väge“ (juh. õp. Kadri Marksoo).

Eraldi vääris äramärkimist õpilasi juhendanud õpetaja Katrin Vaher, kes saatis konkursile palju huvitavaid õpilaste töid.

Konkursi parimad saavad metsateemalised meened.
Konkursi korraldajad tänavad kõiki osavõtjaid.

Konkursil osalenud õpilaste tööd saab näha esmaspäevast, 4. juunist Lääne-Virumaa Keskraamatukogus.

Fotol: Rakvere Linnavalitsuse reklaamikunstnik Eerika Vahtra töid hindamas