Nõmmekaid oodatakse elavasse raamatukogusse

Kolmapäeval, 30. mail toimub kella 14-18 Nõmme linnaosa lastekaitsetöötajate algatusel Vabaduse pargis piknik Nõmme lastele ja peredele ning Tallinna lastekaitsetöötajatele. Lastekaitsepäevaga seoses korraldatav üritus saab teoks tänu Briti Nõukogu ja Nõmme linnaosa valitsuse rahalisele toetusele.

Üritusele on kutsutud esinejad Nõmme noortemajast ja Nõmme koolidest, ühtlasi viiakse läbi «Elava raamatukogu» esitlus. «Elav raamatukogu » on kogemuste jagamise meetod, mille raames saavad üritusel osalejad «laenutada» endale teatud ajaks elava raamatu – ühe huvitava inimese. Iga selline «elav raamat» räägib kuulajatele etteantud teemadel oma põnevatest isiklikest kogemustest. Need jutustused annavad lastele ja noortele uusi teadmisi, tõstavad nende teadlikkust teistega arvestamise vajalikkusest, aitavad mõista inimeste vahelisi erinevusi ja arendada dialoogi.

Ettevõtmine on Tallinnas esimene omalaadne, viies arendava ja meelelahutusliku tegevuse kaudu omavahel kokku lastekaitsetööga seotud olulised osapooled – lapsed, vanemad ja lastekaitsetöötajad. Korraldajad soovivad üritusega edendada usalduslikke suhteid lastekaitsetöötajate ja perede vahel ning avardada laste silmaringi. Samuti peavad korraldajad oluliseks arendada lastekaitsetöötajate omavahelist koostööd ja kogemuste vahetamist.

Nõmme lastekaitsepäeva piknikule on oodatud kõik Nõmme linnaosa lastega pered.

Allikas: Nõmme Linnaosa Valitsus