Otepää noortebänd osaleb Lätis noortevahetusprojektis

Otepää ANK noortest koosnev noortebänd Les 3.14 osaleb 12.-19. märtsil Lätis, Vilakase omavalitsuses, Skilbeni külas, noortevahetusprojektis „Muusikaga koos päiksetõusust kuni päikseloojanguni“. Projekti on algatanud Läti MTÜ Aicinājums, projekti ametlikuks partneriks on Valgamaa Partnerluskogu.

Noori saadab Otepää ANK juhataja Kadri Orav. Valgamaa Partnerluskogu korraldas konkurssi projektis osalejate leidmiseks (6 noort + 1 juhendaja), valituks osutus Otepää noortebänd Les 3.14.

Projekti esimesel koosolekul Lätis (17.-19. veebruar.2012) osalesid bändiliikmed Seiko Kuik ja Andreas Nigol. Koosolekul said kokku gruppide esindajad, tutvusid üksteisega ja rääkisid läbi korraldusliku poole.

„Tutvustame Eestit ja Otepääd, Eesti folkloori ja religiooni, pakume osalejatele traditsioonilisi Eesti toitusid ja esitame rahvatantsu“, sõnas Otepää ANK juhataja Kadri Orav. „Loodame leida sõpru ja ka koostööpartnereid edaspidiseks.“

Projekti kogumaksumuseks on 16844,29€. Toetuse maksumus on 15054,29€ ja omaosalus (30% transpordikulus) kaetakse osalejate poolt. Valgamaa Partnerluskogu toetab noori transpordikulu hüvitamisega. Noorte omaosaluseks jääb 5€ osaleja kohta.

Lisaks Eestile osalevad veel projektis NGO „Tytuvenai Community” (Leedu), NGO “Balkan Youth Festival” (Bulgaaria) ja loomulikult NGO “Aicinājums (Läti). Kokku osaleb 29 inimest, neist 5 on grupi juhid.

„Oleme väga rõõmsad, et noored võtavad sellest projektist osa,“ ütles Valgamaa Partnerluskogu noortemeetmete “Noorte algatused ja koostöö” koordinaator Aile Viks. „Loodame, et õppides seekordsest kogemusest, hakkavad Valgamaa noored tulevikus taolisi projekte ise algatama.“

Projekti toetab Euroopa liidu programm “Youth in action”. Eestis teeb samasuguseid tegevusi programm Euroopa noored.

Allikas: Monika Otrokova, Otepää Vallavalitsus