Narvas alustasid õpilased uue mänguflmi võtteid

Mängufilmi „Legend Indrik von Berengauptist“ esimene võttepäev. Foto: Narva Kutseõppekeskus
Narva Kutseõppekeskuse õpilased alustasid uue 30-minutilise mängufilmi „Legend Indrik von Berengauptist“ võtteid. Tegemist on näidend-filmiga, mille tegevustik paigutub keskaegsesse Narvasse, eelkõige Narva Hermanni ja Ivangorodi kindlustesse. Kõiki filmiga seotud töid teostavad õpilased ise.

Filmi loomisega on seotud terve hulk Narva Kutseõppekeskuse õpilasi, eelkõige multimeedia õppesuuna õpilased ja kooli õpilasteatri liikmed. Neljale multimeedia õpilasele saab filmi teostamine ka eriala lõputööks.

„Taoliste filmide oma jõududega tegemine näitab ilmekalt, millised võimalused on enese arendamiseks tänaste kutseõppurite käsutuses,“ sõnas Narva Kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots. „Oleme oma koolis püüdnud
õpilaste initsiatiive igati toetada,“ lisas Ojaots.

Näidendfilmi „Legend Indrik von Berengauptist“ esimene võttepäev toimus Narva Hermanni kindluses 2. detsembril. Filmi võtted loodetakse lõpetada veebruariks 2012. Filmi eesti- ja venekeelsed originaalid peaksid kavade kohaselt valmima 2012. aasta märtsis.

„Selle filmi tegemine on õppetöö osa, mis aitab kasvatada asjaosaliste erinevaid oskusi ja avada nende andeid,“ ütles Narva Kutseõppekeskuse huvijuht Anna Tereshchenko. „Loodame oma uue filmiga tõmmata Narvale kui turismisihtkohale uut, lisatähelepanu,“ täiendas Tereshchenko.

Konsultantidena on filmi loomisesse kaasatud ajalooliste rollimängude asjatundjad MTÜ-st Karu Klubi, kes juba kuus aastat on Narvas tegelenud ajalooliste lahingustseenide rekonstrueerimisega. Karu Klubi liikmed
osalesid ka Narva Kutseõppekeskuse 2010. aastal valminud mängufilmi „Legend Narva neiust“ (filmi treilerit vt.: http://www.youtube.com/watch?v=v_AqBLgJ-yU ) valmimises.

Filmivõtetest valdav osa teostatakse Narva Hermanni kindluses ja selle lähistel. „Me loodame saada võimaluse võteteks ka Venemaa Ivangorodi kindluses,“ ütles Narva Kutseõppekeskuse huvijuht Anna Tereshchenko.

Filmi tegevustik põhineb keskaegsel, 15. sajandist pärineval legendil, mille alusel oli Narva jõe alt, Narva ja Ivangorodi kindluste vahel, ehitatud salajane käik. Legendi põhjal kaevas 20 aasta jooksul käigu krahv Indrik von Berengaupt, kelle poja röövisid venelased ühe kallaletungi ajal Narva kindlusele ja viisid Ivangorodi kindlusesse vangi. Lõpuks jõuabki rüütel Berengaupt läbi maa-aluse käigu oma pojani, kuid poeg ei tahtnud enam midagi Narva kindlusesse tulekust kuulda. Ta reedab käigu olemasolu Ivangorodi
kindluse väepealikule ja nii kohtuvadki jõe all kitsas käigus kaks vaenutsevat väesalka…

Narva Kutseõppekeskus (Narva KÕK) on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1300 õppurit ja töötab 146 inimest. Narva KÕK-is koolitatakse ehituse, energeetika, finantsvahenduse, infotehnoloogia, kaubanduse, kergetööstuse, mehhaanika, teeninduse ja toitlustuse – kokku 29 erialal. Narva KÕK korraldab ca 130 erinevat kursust ja täiendkoolitust töötajate kvalifikatsiooni tõstmiseks ja ümberõpet.

Allikas: Narva Kutseõppekeskus