Pokumaal toimub tulekool

Sel laupäeval toimub  Põlvamaa loodushuvilistele Pokumaal tulekool.  Hommikul algavas tulekoolis räägitakse sellest, kas ja kuidas muutub metsaökosüsteem peale tulekahju, millised taimed jäävad ellu peale tulekahju, kes on tulekahjude tekitajateks ja mis on tulekahju hind. Pokumaa alaline elanik Puuko  õpetab sel päeval tegema lõket ja ka lõkkel toitu.

Kell 12.30 algab samas Pokumaa seenepäev, kuhu on oodatud ka kõik tulekooli õpilased. Seetõttu paluvad korraldajad kõigil  kaasa võtta seenekorvid.

 Eestis toimub aastas keskmiselt 200 tulekahju , metsa hävib ligi 300 hektarit, see on väikesele Eestile oluline kaotus. Meie viimaste aastate kuumad ja kuivad suved on näidanud, et põlengute tekkides oleme väga haavatavad ning kustutamiseks ei pruugi ressurssidest jätkuda.  Seetõttu alustas Erametsakeskus 2010. aastal metsatulekahjude ennetusprojekti. Selle eesmärgiks on inimeste teadlikkuse tõstmine ja ennetustöö arendamine.  Nimelt on 99% metsatulekahjudest alguse saanud inimeste hooletusest, näiteks suitsetamisest või kulu põletamisest. Nii ongi projekti sihtgrupiks kõik metsaga vähegi kokku puutuvad inimesed: metsi külastavad inimesed, erametsaomanikud, noored ja ametiasutused.

Lisaks soovitakse projekti raames koolitada vabatahtlikke ja professionaalseid päästjaid – metsapõleng ei ole samalaadne tulekahjuga ehitistes. Projekti tegevused leiavad aset kuues maakonnas, kus esineb kõige sagedamini metsapõlenguid – Harjumaal, Põlvamaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Läänemaal
Laupäevasesse tulekooli on oodatud kõik huvilised. Kell 8.50 väljub Tartu vana kaubamaja parklast buss, mis võtab uudistajad peale veel kell 10  Räpina vallavalitsuse juurest parklast ning kell 10.40 Põlva bussijaamast. Buss alustab tagasiteed kell 15.30.

Kaasa võtta oma lõunasöök, seenekorvike, sääsetõrje ja metsariided.