Luutsnikul toimus vägev rahvusvaheline ratsavõistlus

60 parkuuri võitja Emily Hõim hobusel Colden Rose

Võrumaal Luutsnikul asuvas Kugoritsa ratsatalus, mis on paar kilomeetrit Läti piirist, toimus kolmapäeval esimene Eesti-Läti ratsavõistlus, kus osales üle 20 noore võistleja. “Nii palju võistelejaid, kui täna, ei ole siin veel olnud, ” tundis rahulolu ratsatalu perenaine Raili Märdin, kes on juba aastaid treeninud noori ratsanikke. Selleks võistluseks kutsuti esmakordselt mõõtu võtma Läti Alsviku valla Hippo Prieksi ratsaklubi. Võisteldi kolmel alal – tünnisõidus, parkuuris ning krossisõidus.

Tünnisõidus, kus võistlejail tuli läbida rada ümber nelja tünni, tuli võitjaks võistluse noorim osaleja, 8aastane Kärg Valner hobusel Emmy.

60 cm parkuurisõidus  võidutses Emily Hõim hobusel Colden Rose ning 80 parkuuris võitis Paula Ciniute hobusel Oxford. Ka krossisõidus läks võit Lätile, selle võitis Agris Cekulis.

Tünnisõidu võtja Kärg Valner Emmyl
Ka sel moel võib võidusõitu teha

Pärast võistlust ütles selle põhikorraldaja Raili Märdin, et oli väga rahul nii oma noorte õpilaste kui hobustega. ” Oli tore, et ka me külalised tulid appi takistusi ehitama ning olid igati abiks.  Me võime ju planeerida ja teha projekte, aga sellised võistlused nagu täna saavad sündida ainult heast tahtest ja huvist asja vastu,” ütles ta.