Jõgeva linnapea tunnustas koolilõpetajate paremikku

Jõgeva Gümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud Kethlin Koppel vastu võtmas Jõgeva linnapea Kalmer Laini õnnitlusi. Foto: Johannes Haav
Hiljuti Jõgeva muusikakoolis helilooja Alo Mattiiseni mälestuseks avatud Alo klaveriklass on kujunemas pidulike sündmuste toimumispaigaks. Jõgeva linnapea Kalmer Lain tunnustas kultuuriloolises toas gümnaasiumide kuld- ja hõbemedalitega ning põhikooli kiitusega lõpetanuid.

Linnavalitsus premeeris Jõgeva Gümnaasiumi ja Jõgeva Ühisgümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanuid 320 ja hõbemedali vääriliselt õppinuid 160 euroga. Rahalise preemiaga tunnustati ka põhikooli kiitusega lõpetanuid. “Kõigile parimatele kingiti Jõgevamaa teemaline mälumäng, mis loodetavasti pakub meeldivat ajaviidet ja aitab tulevikuski hoida värsketena teadmisi kodumaakonnast. Alo klaveriklassis korraldasime vastuvõtu selle presenteerimiseks edukaimatele koolilõpetajatele ja ka lapsevanematele,” ütles Jõgeva linnapea Kalmer Lain.

Laini sõnul tehti seda ka põhjusel, et Jõgevalt tuule tiibadesse saanud noored tunneksid uhkust siit võrsunud Eesti taasiseseisvumisaja suurkuju ning isamaalauliku Alo Mattiiseni üle ja kannaksid seda edasi ka teistesse paikadesse, kuhu kunagi ehk edasi õppimise või töötamise tõttu kolitakse. “Mõistagi loodan, et mõnigi medalist leiab endale tulevikus huvitava ja tasuva rakenduse ka tänases kodulinnas,” lisas ta.

Mõneski kodus on väga hea õppimine justkui geenidega edasi antud. Nii lõpetab Jõgeva Gümnaasiumi hõbemedaliga Carl Robert Jakobsonile pühendatud kõnevõistluse tänavune võitja Tanel Sakrits. Tema ema, lasteaia Rohutirts õpetaja Ester Sakrits lõpetas samuti kunagi Jõgeva keskkooli kuldmedaliga.

Arvukamalt medalitega (8) lõpetanuid on tänavu Jõgeva Gümnaasiumi 12. b kassis. “Tänavuste medalisaajate edus olem pidevalt kindel olnud. Nad on järjekindalt õppinud , sest kui eesmärgiks medal peab alates kümnendast klassist õppima nagu hull. Silma on aga paistetud ka spordis ja teistelgi huvialadel. Medalistide rekord oli minu klassis 1995. aastal, kui kullaga lõpetas kaheksa ja hõbedaga neli abiturienti,” ütles klassijuhataja ja kehalise kasvatuse õpetaja Viktor Nõmm.

Jaan Lukas