Otepääl esineb täna õhtul Gourmet Duo

Gourmet Duo
Täna astub Jazzkaare raames Otepää kultuurikeskuses kl 19.00 publiku ette Gourmet Duo, kelle muusikaline gurmee on maitsev ja rikkalik.

Pianist ja laulja Yvetta Uustalu ning bassist Tõnis Tüür on sõbrad juba ajast, mil nad õppisid Georg Otsa nimelises muusikakoolis – Yvetta klassikalist klaverit ja Tõnis kontrabassi. Kaua kestnud tutvusele vaatamata pole nad ometi palju koos musitseerinud. Gourmet Duo parandab selle vea.

Gourmet Duo muusikaline gurmee on mitmekesine, maitsev ja rikkalik. 2010. aasta novembris ilmunud debüütalbum annab väga hea ülevaate duo laia haardega repertuaarist. Mõlemad muusikud ammutavad inspiratsiooni nii džässist, popist kui ka klassikalisest muusikast. Nõnda sisaldabki plaat tuntud ja vähem tuttavaid laenulugusid, mis kõlavad eesti, hispaania, inglise ja vene keeles. Omamoodi kingitus eesti muusikale on spetsiaalselt selle plaadi tarbeks loodud eestikeelsed sõnad Stingi lauludele “Kuni peatub aeg”, “Kord hell, kord julm” ja “Me kahe salaliit” (kaks viimast Leelo Tungla sulest) ning Yvetta Uustalu ja Kai-Mai Olbri koostöös sündinud “Ütle, lind (Pärandus)”.

Yvetta Uustalu on edukalt osalenud laulukonkursil “Kaks takti ette” (1993. aastal saavutatud 3. koht), andnud suure publikuhuviga kontserte Raimond Valgre lauludega, saatjateks eesti džässilegendid Olav Ehala, Lembit Saarsalu, Toivo Unt ja Aivar Vassiljev, ning esinenud lounge-muusikuna nii Eestis kui ka Jaapanis. Tõnis kinnitab, et Yvettaga musitseerimine on tõeline nauding, kiites tema suurepärast harmooniataju, ansamblimängu tunnetust ja unikaalset tämbrit. “Tal on olemas see “miski”, mida tuleb kindlasti kuulajatega jagada,” ütleb Tõnis, ning tunnistab, et see oligi põhjus koos plaadistada.

Tõnis Tüüri rikkalikku muusikupagasisse kuulub mängimine sellistes kollektiivides, nagu New Murphy Band, Bel-Etage Swing Band, Picante jt. Väga tähtsaks peab ta ka koostööd pianistide Risto Lauri ja Tõnu Naissooga ning trummar Brian Melviniga. Yvetta kiidab keemiat, mis Tõnisega muusikat luues sünnib: “Meie koosluse puhul on kõige toredam see, et on tunne, nagu me oleksime kõik need aastad ühes ansamblis mänginud. Oleme enamasti ühel liinil ja naudime nii protsessi kui ka lõpptulemust”.

Gourmet Duo lugusid saab vaadata siit ja kuulata siit.

Allikas: Gourmet Duo