Võrumaale Käätso sirgele maandus lennuk

Võrumaal leidis täna aset suurt meediahuvi pakkunud operatsioon koondnimetusega „Käätso kotkas“. Tegemist on MTÜ  SÜ Taevatäht poolt korraldatud ja  ürituse Kiidi Lennushow raames toimunud tegevusega, mille käigus katsetati lennuki maandumist Võrumaa rahva seas tuntud riigimaantee sirgele, mida Nõukogude ajal teati kui lennukite tagavaramaandumisrada.

Keerulistest ilmastikuoludest hoolimata maandus Tõnis Lepa piloteeritud Piper Arrow väikelennuk edukalt Käätso sirgele, kus selle maandumist tervitas palju uudistajaid, kohal olid ka kõik suuremad Eesti eratelekanalid.

Lennuk pargiti riigimaantee serva, kus seda valvavad kuni homse tagasisõiduni Tallinnasse Võrumaa kaitseliitlased. Ürituse õnnestumise riigiasutustepoolne eestseisja ja koordineerija oli Võru maavalitsus.

MTÜsse SÜ Taevatäht kuuluvad tuntust koguvad Pihode suusapoisid, nende perele kuulub ka Kiidi turismitalu, kus üritus toimus. Kiidi Lennushow raames toimus rida erinevaid talve lõpetavaid mäesuusa- ja lumelauavõistlusi Kiidi Stashpargis.

Anti Allas