Tähetorn tähistab taasavamist valgusetendusega

200 aasta eest 22. detsembril andis ehitaja vastvalminud tähetorni üle tellijale Tartu ülikoolile. Tänavu samal kuupäeval korratakse sümboolselt 1810. aastal toimunut – ehitusfirma Tartu Ehitus annab ülikoolile üle restaureeritud tähetorni. Restaureerimistöid ja tähetorni muuseumiks seadmist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kell 17-18 esitletakse tähetorni projektiga seotud kutsutud isikutele ja ajakirjanikele. Kell 19-22 on tähetorni uksed avatud kõigile huvilistele. Selge ilma korral toimub pärast poolteist aastat kestnud pausi tähetorni avalik vaatlusõhtu.

Eesti Post annab 22. detsembril tähetorni 200. aastapäeva auks välja tervikasja, spetsiaalse kujundusega pealetrükitud maksetähisega postkaardi. Seda on võimalik soetada ja esimese päeva tembeldada päeval kl 11-16 postimuuseumis (Rüütli 15) ja õhtul ürituse ajal tähetornis.

Tähetorni üritused 22. dets 2010 kl 19-22

Kell 19.00 valgusetendus tähetorni juures
Kell 19.15-22:
•    Tutvumine restaureeritud tähetorniga
•    Slaidiprogramm „Tartu 1810“
•    Planetaariumietendused
•    Selge ilma korral vaatlusõhtu
•    Eesti Posti poolt välja antud tähetorni juubelile pühendatud tervikasja müük ja esimese päeva tembeldamine

Kõik huvilised on oodatud.