Toidupanga laienemist toetavad sajad Eesti ettevõtted

Tänaseks on sajad ettevõtted Eestis Toidupanga laienemisele oma töötajaskonnaga õla alla pannud, kogudes münte Toidupanga toetuseks. Teiste seas löövad kaasa Eesti Energia, Skype, EMT, mitmed riigiasutused ja ka Riigikogu. Avalikke annetuskohti on tänaseks üle Eesti rohkem kui 800 ning müntide kogumine Toidupanga laienemise toetuseks kestab kuni 2011 jaanuari lõpuni.

Toidupanga mündikampaania koordinaatori Kaia-Kaire Hundi sõnul on kõik mündikogumisega ühinenud ettevõtted osalised üle-eestilise toiduabivõrgustiku ülesehitamisel: „Tänaseks on heade inimeste eestvedamisel toiduabi korraldamist alustatud juba seitsmes erinevas linnas ja praegu on kriitilise tähtsusega see, et saaksime nende tegusate inimeste head algatust vajalike vahenditega toetada – aidata neid laoruumide, laomööbli soetamisel ning transpordi korraldamisel. Iga annetatud purgitäis münte aitab siin kaasa.“

Praeguseks on Toidupanga mündikampaania kontole laekunud 145 annetust kogusummas 69 176 krooni. Laekunud annetuste seisu saab jälgida ka Toidupanga kodulehel.

“Usume, et erinevais paigus asuvatesse annetusanumatesse on praeguseks kogunenud juba toekam summa. Selgemaks saab asi siis, kui annetustünnid täis saama hakkavad ja G4S need inkasseerib,” lisas Hunt.

Mitmed riigiasutuste töötajad on samuti otsustanud puudust kannatavatele peredele oma abikäe ulatada – mündiannetusi on kogutud või kogutakse Toidupanga toetuseks välisministeeriumis, sotsiaalministeeriumis, rahandusministeeriumis, haridusministeeriums, Riigikogus ja riigikantseleis.

Kampaania koordinaator Kaia-Kaire Hunt lisas: „Tundub, et sellel aastal on üks heategu eestimaalaste seas väga populaarne jõulukingitus.“ Ta rõhutas, et erinevalt kõigist jõuluaegsetest heategevuslikest üritustest kestab mündikampaania edasi ka jaanuaris.

„Kõik ettevõtted, kes tahavad meiega liituda, on teretulnud – Toidupanga toetuseks saab münte annetada kuni jaanuari lõpuni.“

Täpsemad juhised kaasalöömiseks ning ka ülevaate senistest annetajatest saab lehelt www.toidupank.ee

Toidupanga mündikampaania on ellu kutsutud Toidupanga laienemise toetuseks Eesti Pangaliidu, kodanikuliikumise Teeme Ära, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, AS G4S Eesti ja Eesti Kaupmeeste Liidu poolt ning kutsub üles eraisikuid ja ettevõtteid annetama kroonimünte Toidupanga kogumiskastidesse üle Eesti kuni järgmise aasta jaanuari lõpuni.

Tiina Urm, Toidupanga mündikampaania