Eesti Rahva Muuseum korraldas kooliõpilastele joonistamisvõistluse

Reedel toimus ERMi näitusemajas 15. koolidevaheline joonistusvõistlus. Kolmes vanuserühmas oli esindatud kokku 25 kooli ja 119 õpilast.

Eelnevatel kordadel on joonistusvõistlus olnud nii populaarne, et esmakordselt tuli ERMil hakata joonistajate arvu piirama. Sellegi poolest saabus joonistusvõistlusele osavõtjaid  väga erinevatest Eestimaa nurkadest. Tartu koolidele lisaks saabus väikesi kunstnike Tallinnast, Põlvast, Türilt, Jõgevalt, Holstrest, Võhmast, Häädemeestelt, Roelast, Paluperast, Tõrvast, Otepäält, Mõnistest ja Lümnadast.
 
Joonistusi hindas žürii koosseisus Hando Tamm Tartu Lastekunstikoolist, eelmise aasta vanema vanuserühma võitja ja Tartu Ülikooli maaliosakonna tudeng Diana Lõhmus, sponsori Skizze kaupluse esindaja Pille Kattel ning Eesti Rahva Muuseumi kunstnikud Jane Liiv ja Merike Tamm.

2010. aasta koolidevahelise võistujoonistamise tulemused:
Noorem aste (1.–4. klass)
1. Carolyna Puiste (Võhma Gümnaasium)
2. Hanna-Liisa Koit (Tallinna Lasnamäe Üldgümnaasium)
3. Vahur Aasaküla (Võhma Gümnaasium)
 
Keskmine aste (5.–8. klass)
1. Liispet Jalandi (Mõniste Gümnaasium)
2. Viktoria Kirpu (Võhma Gümnaasium)
3. Grete Sirge (Puurmani Gümnaasium)
 
Vanem aste (9.–12. klass)
1. Marleen Jõemets (Tartu Decartes’i Lütseum)
2.-3. Leene Künnap (Otepää gümnaasium)
2.-3. Annela Kams (Miina Härma Gümnaasium)
 
Kolm paremat kooli
1. Tallinna Lasnamäe Üldgümnaasium
2.-3. Türi Gümnaasium
2.-3. Saku Gümnaasium

Eripreemiad
Siim Pajula (Saku Gümnaasium), Siim Elblaus (O. Lutsu Palamuse Gümnaasium), Joanna Juhkam           (Häädemeeste Keskkool), Killu Kaasik (Tartu Forseliuse Gümnaasium), Eveli Lattik (Türi Gümnaasium), Marina Kapitonova  (Tallinna K. Pätsi Vabaõhukool), Kristin Reiman   (Saku Gümnaasium), Ainar Treirat (Lümanda Kool), Kati              Lukk (Luunja Keskkool), Karoliina Tammik (Jakob Westholmi Gümnaasium)
Joonistusvõistlust toetasid VUNDER, DU NORD
Lisainfo: Saale Randaru, saale.randaru(at)erm.ee, tel 7350 428
www.erm.ee/voistujoonistamine
 
Lugupidamisega
Maarja Suharov