Värskas analüüsitakse Setomaa ettevõtluskeskkonda

Reedel, 19. novembril Värska kultuurikeskuses toimuval Setomaa ettevõtluskonverentsil  arutatakse “ääremaa” ettevõtluskeskkonna hetkeolukorda ja arenguvõimalusi.
Tuntud analüütikud annavad konverentsil ülevaate Setomaa seniste tegevuste mõjudest ja arengusuundadest ning kohalikud ettevõtjad arutlevad oma ettekannetes ettevõtluse võimaluste üle Setomaal.

Setomaa Valdade Liidu juhatuse esimees Margus Timmo hinnangul kinnitavad viimase viie aasta arengud, et Setomaa on õppiv kogukond, kus on hästi kasutatud piirkonda tehtud investeeringuid. „Kogukonnas kasutatakse loodud infrastruktuuri iseenda aitamiseks. Viie aasta jooksul on avanenud kohalike inimeste potentsiaal tegeleda ettevõtlusega ja osaleda piirkonna arendustegevuses. Saadud kogemuse saab laiendada üle Eesti äärealade arendamisesse, kindlasti on sama potentsiaal peidus ka teistes piirkondades,” arvab Timmo.
Üks konverentsi ettekandjatest, AS Värska Vesi juhatuse esimees Urmas Jõgeva hindab kauba müümise aspektist lähtudes Setomaa asukohta: ”Eesti kontekstis oleme me turust väga kaugel, kuid vaadates piirkonda laiemalt, kus meil on 300 km Tallinnasse, Riiga ja Peterburgi, siis asume me logistiliselt väga heas asukohas.” 
Konverentsi päevakava ja info on avaldatud http://www.setomaa.ee/
Registreerimine kuni 17. november e-posti teel: merilin@verska.ee või telefoni teel: 796 4608