TEADE ELMAR JOOSEPI JA UDUVERE SÕPRADELE

Raamat “Elmar Joosep ja Pärnumaa Uduvere”, koostaja Aldo Kals

Aldo Kals

Laupäeval, 8. juunil algusega kell 17 toimub Pärnu-Jaagupis Uduvere õigeusu kirikus (Kergu mnt 89) mementolase, vabadusvõitleja ja ajalooharrastaja Elmar Joosepi 100. sünniaastapäevale pühendatud mälestusüritus.

Kuigi enamus tema elust möödus Tallinnas Meriväljal, austavad teda jaaguplased põhjusel, et Elmar sündis 13. juunil 1924 just Pärnu-Jaagupis, täpsemalt selle alevi osaks olevas kunagises Uduvere alevikus kohaliku konstaabli pojana. Just isa elukutse oli see, mis viis ta oma 17. sünnipäevale järgnenud päeval viieks aastaks EK(b)P juhitud massirepressiooni, 1941. aasta suurküüditamise keerisesse. Kui repressioone koguv ja talletav trükis ootab tema küüdimälestusi, siis on võimalik seda vahendada.

Tänu Isamaa erakonna ja Põhja-Pärnumaa valla rahalisele toele korraldas Uduvere Selts Elmari kirjatööde valikust eelkõige tema Uduvere elujärku tutvustava trükise „Elmar Joosep ja Pärnumaa Uduvere“ koostamise ja trükis avaldamise. Uduvere ja Elmari sõpradele määratud raamat on mälestusüritusel tutvustamisel (osalt tehti seda juba sel aastal toimunud Langenud Vabadusvõitleja Päevale pühendatud videokonverentsil, mis on Tartu Ülikooli kodulehelt järelvaadatav). Lisaks sellele on algusega kell 18 kirikus uduverelase Arvo Tomsoni korraldatuna juba aastaid toimunud Flora kammerkoori järjekordne kõrgetasemeline kontsert.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap