KALAMAJA PÄEVAD 2024 TOIMUVAD LEHEKUU 18. JA 19. KUUPÄEVAL

Kalamaja päevad 2023. Foto: Ave Peenar

Nüüdseks on osutunud tõeks küla peal ja Kalma saunas kõneldu, et pealinna Kalamaja päevad toimuvad tänavu uues kuues. Tulles vastu kohalike soovile, naasevad Kalamaja päevad sel aastal tagasi juurte juurde.

Aasta alguses toimusid Kalamaja muuseumis avalikud mõttetalgud, kus osalesid kohalikud inimesed, asutused ja ühingud. Arutluse all olid Kalamaja arengusuunad ja Kalamaja päevade tulevik. Üksmeelselt otsustati minna tagasi juurte juurde ja teha juba neljateistkümnes kogukonnafestival nii, et Kalamaja inimesed ja ettevõtted ise selle sisustavad.

Sel aastal kutsutakse Kalamaja inimesi, ettevõtteid ja organisatsioone endid Kalamaja päevade kavasse panustama, korraldama põnevaid sündmusi – kas töötoa, kontserdi, näituse, foto- ja/või joonistusvõistluse või mõne muu kaasahaaravaid tegevusi. Kõikidel on võimalus ennast ja oma tegevusi asumifestivalil tutvustada, samuti panustada kogukonna vaimu hoidmisesse ja arendamisesse.

Kalamaja Päevad on apoliitiline ja alkoholivaba kogukonna perefestival, mille korraldavad kogukonna liikmed, et luua ja hoida häid suhteid, et olla kursis, kes, millega tegeleb, et tugevdada kogukonna vaimu ja muuta asum veelgi turvalisemaks elu- ja töökeskkonnaks.

Korraldusmeeskond loobub välisesinejatest ja hiiglaslikust tänavalaadast. Laupäeval, 18. mail ootavad külalisi sündmused üle Kalamaja. Kalamaja päevade festivali sünnikohas, Teoteatri hoovis, on mõlemal päeval põnevaid tegevusi, Kalma haljakul on laupäeval avatud kalamajakate täika ja laste Lelulaat ning kutsume üles eakaid sisustama memme-taadi ala. Uuenenud Vana-Kalamaja platsil saab nautida kultuurikava ja esimese päeva õhtu lõpetab asumi tavaks kujunenud pikalauapidu, kuhu on kõik oma söögi ja joogiga oodatud!

Pühapäeval, 19. mail on avatud uues kuues hoovikohvikud ja hoovilaadad, toimub traditsiooniline Laste Rahvajooks ja MTÜ Meie Kalamaja poolt korraldatav bussiekskursioon, mis viib liikumisraskustega inimesed Kalamajja jalutama. Täpsustatud kava ilmub mai keskpaigaks Kalamaja päevade kodulehele: www.kalamajapaevad.ee ja jooksvalt saab end vajaliku teabega kursis hoida sotsiaalmeedias: www.facebook.com/kalamajapaevad

Oodatud on igas eas külalisi üle Eesti ja välismaalt osa saama meeleolukast nädalavahetusest ning kiikama aina enam areneva Kalamaja hoovidesse, kus kohtuvad vana looduslähedane lihtne Kalamaja hõng uue ja uuenduslikuga!

Kui oled kalamajakas registreeri enne 1. maid 2024 oma sündmus, hoovikohvik, hoovitäika või broneeri koht Kalma haljaku laadal siin: www.kalamajapaevad.ee

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga