OTEPÄÄ KULTUURIMAJA PARKI RAJATAKSE MUUSIKAAED

Tulevane muusikaaed Otepää kultuurimaja pargis.
Foto: Monika Otrokova / Otepää Vallavalitsus

Otepää Vallavalitsus sai PRIAlt 2023. aasta mais toetust muusika- ja tegelusplatsi rajamiseks Otepää kultuurimaja parki.

Otepääl on olemas mitmed mänguväljakud, mis on küll suunatud lastele, noortele, sportlastele, aga pigem on need füüsilise keha arendamisega seotud. Samas ei ole sellist vabamänguala, mis sobib kõigile, olenemata vanusest või võimekusest ning mis pakuks turgutust ka vaimule.

Mujal maailmas on muusikaaedu rajatud juba aastakümneid, ka Eestis on neid paigaldatud erinevatesse paikadesse (Põltsamaa Roosisaar, muusika- ja spordiväljak Kambja lasteaias, Liikuri lasteaed Tallinnas).

„Rajatav muusika- ja tegelusplats pakub vahvat ühistegevust ja tõstab meeleolu,” selgitab Lea Ruuven, Otepää vallavalitsuse projektijuht. Otepää kultuurimaja parki on projekti raames kavas paigaldada erinevad muusika- ja tegelusinstrumendid (multikellamäng, trummid, metallofon, löökpill-kellad, tasakaalumäng, interaktiivne mäng AudioZone), mille kasutamine arendab muuhulgas käte ja silmade koordinatsiooni ning peenmotoorikat.

Paigaldatavad atraktsioonid sobivad kõikidele vanusegruppidele ja ka erivajadustega inimestele

Nii väikestel kui ka suurtel inimestel on vajadus eneseväljendamiseks ja muusika- ja tegelusplats pakub selleks võimaluse. Paigaldatavad atraktsioonid sobivad kõikidele vanusegruppidele ja ka erivajadustega inimestele. Muusika- ja tegelusplatsi on võimalik kasutada ka lõunapausil vaimu turgutamiseks ja lihtsalt aja veetmiseks.

Täiendavad vaba aja veetmise võimalused tekivad eelkõige Otepää linnas ja vallas elavatele lastele. Kuna Otepää kultuurimaja park asub Otepää kesklinnas, siis kindlasti külastavad seda ka Valgamaa külalised, kes siiakanti satuvad või piirkonnas puhkust veedavad.

Muusika- ja tegelusplats valmib 2024. aasta juunikuus, selle valmimist toetab Valgamaa Partnerluskogu ja LEADER meede. Projekti kogumaksumus on 37 290 eurot, millest toetuse suurus on 26 997 eurot. Tööd teostab Tiptiptap OÜ.

KU päevatoimetaja