ALBERT GULKI NÄITUSE AVAMISEGA TÄHISTATAKSE KUNSTNIKU 55. SÜNNIPÄEVA

Autor Albert Gulk, image

Jõgeva Valla Kultuur teatel toimub pidulik näituse avamine JVK Galeriis 16. veebruaril kell 16.00. Avamisel pakutakse juubelitorti, tervitusjooki ja elavat muusikat. Kõik kunstihuvilised on teretulnud. Sissepääs on tasuta.

Albert Gulk lõpetas Tartu Kunstikooli 1988. aastal ja Tartu Ülikooli maaliosakonna 1996. aastal. Koos Peeter Alliku, Ilmar Kruusamäe ja Priit Pangsepaga asutas Gulk Tartus 1988. aastal Kursi koolkonna, mis on vanim tegutsev kunstnikerühmitus Eestis.

Gulgi töid iseloomustab unikaalne joonistuslaad, milles ta juhindub monumentaalkunsti ja pannooliku esituslaadi reeglitest. Kunstiteadlane Eha Komissarov on rõhutanud Gulgi töötamislaadi kindlust ja veenvust, tuues esile kunstniku algupärase taidurlikkuse, millele lisab väärtust asjaolu, et Gulk ei kasuta oma joonistustes modelli ega foto abi, toetudes ainult oma visuaalse mälu kujunditele.

Lisaks kunstnikukarjäärile on Gulk kujundanud lavastusi ja raamatuid, näiteks Heiki Vilepi teose “Mind oli kaks”. Ta on töötanud õpetajana Tartu Lastekunstikoolis ja tegutseb nüüd vabakutselise kunstnikuna.

Kursi koolkond ei piirdu ühe kindla stiiliga, vaid püüab eristuda nii Tallinna kui ka Tartu kunstnikkonnast, hõlmates erinevaid kunstiväljendusvorme, nagu hüperrealism, sürrealism ja kontseptualism.

Ühendus on tutvustanud oma loomingut mitmetel suurüritustel erinevates riikides, sealhulgas Itaalias, Lõuna-Koreas, Ameerika Ühendriikides, Soomes, Norras, Lätis, Leedus ja mujal.

Pidulik näituse avamine JVK Galeriis toimub 16. veebruaril kell 16.00. Avamisel pakutakse juubelitorti, tervitusjooki ja elavat muusikat. Kõik kunstihuvilised on teretulnud. Sissepääs on tasuta.

KU päevatoimetaja