ALGAB KÄSITÖÖKONKURSS „MINKASTKI MIDÄGI”

Konkursi „Minkastki midägi“ tunnuspilt, pildi kujundaja on Epp Margna.

Vana-Võromaa Käsitüü MTÜ kuulutab täna välja käsitöötoodete konkursi teemal „Minkastki midägi“. Millestki millegi tegemine lubab vägagi loovalt konkursi teemale läheneda, samas peaks konkursitöö olema seotud Vana-Võromaa või sealse kultuuripärandiga.

Konkursiga soovitakse laiendada valikut käsitöötoodetest, millest paistab Vana-Võromaa eripära ja mis pakuvad nii emotsionaalset kui praktilist väärtust sealset piirkonda külastavatele inimestele.

Konkurss lõpeb 30. aprillil, võidutöödest teatatakse 8. mail.

Kultuuririkkuse teema-aasta andis idee seekordse konkursi teemaks, millega tuuakse esile nende käsitöö rikkuse, kus minkastki om saanu midägi.

Võrokeste alalhoidlik mõtteviis ja mitteraiskav elulaad on läbi aja ärgitanud eluks vajalike asjade tegemisel kasutama käepäraseid ja saada olevaid materjale, ise välja nuputama vajalikke lahendusi ja nippe. Ummamuudu lahendused ja lähenemised on taas laiemalt moodi läinud, sest segased ajad maailmas ja majanduselus sunnivad aina enamaid inimesi mõtlema säästlikkusele ja taaskasutusele: kuidas vähemaga ja lihtsamalt toime tulla.

Uued tooted võiksid rõõmustada inimesi, kellele ei ole antud kätt ise asju luua, aga kes hindavad käsitööna loodut.

Konkursile oodatakse töid, mis pole osalenud teistel konkurssidel, mida ei ole varem avaldatud või juba müügiks toodetud. Soovitav on mõelda ka eseme pakendile, sest konkursil tunnustatud toodetele avanevad mitmed müügivõimalused: Vana-Võromaa Käsitüü esinduspoes, e-poes Uma Puut, laatadel, muuseumipoodides või näitus-müükidel. Lisaks sellele on konkursitöödel võimalus osaleda suvisel näitusel Võru Ideekojas Vana-Võromaa käsitööesinduses.

Täpsemalt saab end konkursi tingimustega kurssi viia kodulehel või Facebooki-lehel.

Tänavune konkurss on järjekorras kuues, varem on Vana-Võromaa Käsitüü MTÜ korraldanud tootekonkursid teemadel „Savvusann“, „Aigu om!“, „Mõtsa poolõ“, „Kirjun om väke“ ja „Latsõlik ja lustiline“.

KU päevatoimetaja