RIIGI PIKIMAL JÄÄMATKARAJAL TOIMUB TÕUKEKELGU MATKAMARATON

Pühajärve matkamaraton 2023 tõukekelkudel. Foto: Loodusturism.ee

Pühapäeval, 11.veebruaril toimub Pühajärvel kogu päeva vältel 8. matkamaraton tõukekelkudel. Lisainfo ja registreerumine uuenenud kodulehel Loodusturism.ee.

„Loodus nüüd lubas taas rajada üle kogu järve kaldajoont kopeeriva, vabariigi pikima, 10km ulatuses lumest lükatud jäämatkaraja. Lisaks on põhirajalt ca 3 ja 6km kogupikkusega varasemad tagasipöörded,“ sõnas Loodusturism.ee matkakorralduse eestvedaja Imre Arro. „Meie tavapärasest matkakorraldusest erineb matkamaraton selle poolest, et liikumisel ei toimu giidimist ega grupi juhtimist. Matkamaratonil loob iga osaleja oma matka ise – kiire või aeglasema, omaette või seltskonnas, sportliku või vaatleva. Pühajärv pakub alati palju avastamist ja mitmekülgseid looduselamusi.“

Matkamaratonile on osalema oodatud kõik huvilised. Ajakavas on selleks korralikult varu jäetud (kuni 10km, kuni 2 tundi). Seega iga rahvamatkaja võib täiesti vabalt osaleda kõikidel väljakuulutatud kellaaegadel või valida läbimiseks lühemad rajaringid varasemate tagasipöörete kaudu.

Pühajärve matkamaraton 2023 tõukekelkudel. Foto: Loodusturism.ee

Tõukekelgud ja istmega soome kelgud on korraldaja poolt! Aga loomulikult võib osalema tulla ka isikliku retro soome kelgu või tõukekelguga! Jääle rajatud ja hooldatud radadel pakutakse tõukekelgumatkade, uisumatkade (sobiva uisujää korral), suusamatkade ning FAT-tõukerattamatkade läbiviimist. Lisaks privaatmatkadele, pakume igal nädalavahetusel välja ka vähemalt ühe avaliku piletimatka, kuhu kõik huvilised vabalt liituda saavad.

Matkakorraldustele kõrval on nädalavahetustel avatud ka inventari laenutamisega omapäi seiklejaile. Eraisikutele on jäämatkaraja kasutamine oma matkavahendiga tasuta. Kõik teised nn kommertslikud lähenemised ja rajakasutuse soovid tuleb kooskõlastada jäärajarajaja juures.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap