SEKSIST ILMA SEKSITA

William Koval oma vägevuses ja alandlikuses. Foto: Nele Kalda & Jana Paulman
Hispaania kuumuses. Foto: selfie

Tegevtoimetaja repliik

Urmas Saard

Pärast üürikest mõttepausi jätkab Jana Paulman uues värskuses taas Külauudistes kirjutamist. Esikraamatuga „Kui naine armastab meest” tuntust kogunud eesti naine äratab tähelepanu ootamatute märkamiste ja mõtteteravustega. Sõbrapäeval ilmutab ta loo nii öelda „uuesti sündinud” William Kovalist, kelle sotsiaalmeedia postitusi on autor ühtejärge kolme kuu kestel teravdatud pilgul jälginud.

Aga Jana ei keskendu üksnes Kovalile, kuigi just „uuestisündinud” isik on andnud peapõhjuse käsitlema teemat, mis võetakse oluliselt kokku pealkirjas „Mis saab, kui me enam ei seksi? Tsölibaadis William Koval kutsub eesti mehi oma seemet hoidma”

Jana tunnistab, et on temagi läbinud käänulist teekonda igasugustes mustrites ja viibinud põhja tirivates suhetes. Ilmselt nende isiklike kogemuste põimikus tunnetab ta kõneks tulevat persooni sügavamalt, kui keegi teine, näiteks pühaku oreooli kandjatest. „Sellisel teekonnal sattusin jälgima sotsiaalmeedias ühte põnevat persooni, kes paar aastat tagasi peale koroonamaskide tralli kuulutas, et on valmis Eesti naisi seemendama, hakates spermadoonoriks.”

Nüüd on mees valinud veelgi radikaalsema raja. „Endisest seksisõltlasest, kelleks ta ennast ka varasemates oma postitustes nimetas, on saanud juba kolm kuud järjepanu sisemise puhastuse läbi teinud, ennast „puhtuses” leidnud tsölibaadi-mees.”

Miks loo avaldamiseks antakse veel pisut aega? Jana vastab küsimusele üleskutsega vaadata sõbrapäeval enda sisse ja nägema iseendaga sõbraks olemist mingi teise pilguga. „Kõik peavad silmas sõprust kellegi teisega, aga unustavad ära enda. Tsölibaadis inimene ongi sõber iseendaga.”

Share via
Copy link
Powered by Social Snap