OLAF ESNA NIMETATI PÄRNU KAHEKSANDAKS AUKODANIKUKS

Olaf Esna Pärnu teisel kirjandusfestivalil. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavolikogu nimetas Pärnu aukodanikuks kirgliku raamatu- ja ajaloohuvilise Olaf Esna tema pikaaegse Pärnu linna kultuurielus tegutsemise ning pühendunud ajaloo kogumise ja talletamise eest.

Esna on 1953. aastal lõpetanud Pärnu 1. keskkooli ja 1966. aastal raamatukoguhoidja-bibliograafina Tartu Riikliku Ülikooli. 1979. aastal valiti ta Eesti Raamatuühingu Pärnu osakonna vastutavaks sekretäriks. Sellest ajast saadik on Esna aktiivselt osalenud Pärnu kultuurielus, olles aastatel 1981-1995 Endla Teatri direktor ja tegutsedes pärast seda oma raamatuantikvariaadis, mis on huvilistele tuntud kogu Eestis ja kaugemalgi.

120 kirjutist linna ajaloost on koondatud mahukasse, 2017. aastal ilmunud raamatusse „Pajatusi vanast Pärnust“

Esna on aastaid kogunud ja uurinud Pärnu ajalugu ning avaldanud sadu ajalooalaseid artikleid Pärnu Postimehes. 120 kirjutist linna ajaloost on koondatud mahukasse, 2017. aastal ilmunud raamatusse „Pajatusi vanast Pärnust“.

2014. aastal linastus Eesti Televisioonis Mati Põldre täispikk dokumentaalfilm „Koguja“, mille peategelaseks on Olaf Esna.

Esnat on 2004. aastal autasustatud Pärnu ja 2014. aastal Pärnumaa vapimärgiga. 2011. aastal pälvis ta Vabariigi Presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PÄRNU VAPIMÄRGID NELJALE INIMESELE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap