NURME MÄEL LEIAB ASET SAKU VALLA ÜHINE KUUSKEDE PÕLETAMINE

Kuuskede põletamine. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kadi Arnik, Külauudiste talvereporter

Tänasel 6. jaanuaril on kolmekuningapäev, mis tähistab rahvakalendri järgi jõuluaja viimast püha. Rahvakalender.ee selgitusel teame, et sellel päeval viidi paljudes peredes kuusk toast välja ja pandi maja lähedale lumehange püsti.

Kuuskede väljaviimise tava on säilinud tänapäevani. Kas just alati torgatakse väljavisatud jõulupuu lumehange, aga prügimäele või põletamisele läheb ta kindlasti.

Kokku kogutud kodustele jõulupuudele antakse pidulikult viimast sära Tuletrupp Flaamose ja Don Ulviku trummishõu osalusega.

Flaamose tuleetendus. Foto: Marge Tasur

Selleks, et kuused ei jääks prügikasti kõrvale või kusagile mujale vedelema, kutsub Saku vald neid tooma Nurme mäele, kus juba esmaspäeval, 8. jaanuaril toimub rahva ühisel kogunemisel algusega kell 18:30 koduste jõulupuude põletamine. Kokku kogutud kodustele jõulupuudele antakse pidulikult viimast sära Tuletrupp Flaamose ja Don Ulviku trummishõu osalusega.

Leegitsevat praksumist ja sädemeid pilduvat tulemöllu korraldab Saku Valla Kultuurikeskus nüüd juba neljandat aastat. Sündmus on vaatajatele tasuta.