MUUSEUMIPOODIDE JÕULUTURG KULTUURIKATLAS

Kultuurikatel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti muuseumipoodide ühine pühade-eelne turg toimub tänavu laupäeval, 9. detsembril kell 11-17 Tallinna Kultuurikatla saalis Stalker. Ostudega muuseumipoest saab igaüks toetada Eesti kultuuripärandi säilimist ja kättesaadavust.

Tallinna Linnamuuseumi korraldatud muuseumipoodide ühine jõuluturg on olnud külastajate tagasiside põhjal võimalus leida oma lähedastele erilisi ja väärtuslikke kingitusi.

Uus asukoht lubab kaasata suuremal hulgal osalejaid, annab võimaluse pakkuda külastajatele kogu päeva kestvat programmi ning teeb meele rõõmsaks ka leti taga seisvatel muuseumitöötajatel.

Samal ajal toimub Kultuurikatlas ka Tallinna raamatumessi traditsiooniline jõulumüük. Kogu päeva toimub ürituse saalis programm, milles saavad laadal osalevad muuseumid kaasa lüüa.

Jõuluturule on ennast juba kirja pannud lisaks Tallinna Linnamuuseumi seitsmele filiaalile (sh näiteks Kalamaja muuseum ja Fotomuuseum) ka Eesti Vabaõhumuuseum, Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Tervisemuuseum, Arvutimuuseum, Harjumaa Muuseum, Eesti sõjamuuseum – kindral Laidoneri muuseum, Eesti Kunstimuuseum, MOMU Mootorispordi Muuseum, Kalevipoja muuseum, Haapsalu linnus, Eesti Meremuuseum, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Jääaja Keskus, Rannarahva muuseum ja Muuseumikaart.

Kohvilaud ja suupisted.

Minu Unistuste Päev

Õnneloosi tulu läheb tänavu heategevusfondile Minu Unistuste Päev, mis aitab ellu viia raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi ning toetab lapse ja tema lähedaste vaimset tervist.

Programm Stalkeri saali laval

11.30 Miraaklimäng (SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid)

Esitlused

12.00 ja 14.00 jõuluturul osalevad muuseumid tutvustavad oma tegemisi

(esitlused max 10 minutit, erand esimene esitlus, mis on 20 min)

12.00 Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum koos Teatri- ja Muusikamuuseumiga

12.20 Jääaja Keskus

12.30 Kalevipoja Koda

12.40 Tallinna Linnamuuseum

14.00 Arvutimuuseum

14.10 Eesti Vabaõhumuuseum

14.20 MOMU Mootorispordi Muuseum

14.30 Tallinna Linnamuuseum

KU päevatoimetaja