TALVEFESTIVAL TOOB VÕRU LINNA SUURE TANTSUPÄEVA JA JÕULUTURU

Talvefestival Võru keskväljakul. Foto: Marianne Mett

Nädalalõpul avatakse Võru keskväljakul jõuluturg ja toimub järjekorras seitsmes talvine tantsupäev, kus tänavu osaleb üle poole tuhande tantsija.

Võru linna jõuluturg toimub esmakordselt kahepäevasena. Turg avatakse reedel, 8. detsembril kell 17 ja oste saab teha hiliste õhtutundideni, kella 22ni. Laupäeval on turg avatud kella 10–15. Laadal kaubeldakse eheda käsitööga, pakutakse maitsvat sööki-jooki ja kaasa saab osta kohaliku toidumärgisega tooteid. Esinevad kohalikud muusikud, lauljad ja tantsijad ning kohal on jõuluvana.

Võru VII Talvine tantsupäev saab hoo sisse laupäeval, 9. detsembri hommikul kell 10. Tantsuvõimalused ja tegevused täidavad kogu päeva: saab lustida lastega, esineda, teisi vaadata, tantse õppida. Õues tegutsemise kõrval on võimalus Kandles kaasa elada Tartu Ülikooli Rahvakunstiansambli 157 tantsija kontserdile. Õhtuhämaruses seatakse ühiselt tantsusamme mõnusalt krudiseval lumisel tantsupõrandal, kui kell 16 algab keskväljakul suur ühistantsimine. Sellel aastal on tosin tantsu, aga võib tantsida just neid tantse, mis endale meelepärasemad või hoopis vastupidi – neid, mida varem on olnud võimalust vähem tantsida.

Sel päeval koguneb Võrru üle 40 kollektiivi ja üle 600 rahvatantsija igast Eesti nurgast.

Päevakava ja teavet tantsude kohta leiab MTÜ Võru Folkloorifestivali kodulehelt.

Keskväljakule on rajatud uisuplats ja kelgurada. Avatud on uisulaenutus, kust saab tasuta laenutada uiske! Kõik on oodatud nautima programmi ja ilmelist talveilma muinasjutulisel Võru keskväljakul.

KU päevatoimetaja