EESTI HINDAB KÕRGELT VÄLISMISSIOONIDEL TEENIVAID SÕDUREID

Stenbocki majas korraldatud vastuvõtul. Foto: Jürgen Randma / Stenbocki maja

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel tänas peaminister Kaja Kallas Stenbocki majas korraldatud vastuvõtul Eesti kaitseväelasi, kes on osalenud välismissioonidel.

„Kaitseväe ja teie valmidus tagada julgeolekut ja stabiilsust nii kodus kui kaugemal on meie riigile oluline kindluse andja. Teie pühendumus tugevdab meie riigi kaitsevõimet ja julgeolekut. Tänan südamest teid tehtud töö eest ja ka teie lähedasi, kes teid selles ennastsalgavalt toetavad,“ ütles Kaja Kallas ja rõhutas, et Eesti hindab väga kõrgelt välismissioonidel teenivate sõdurite tööd.

Samuti tunnustas peaminister Eesti missioonisõdurite professionaalsust ja kõrgel tasemel oskusi. „Mul on rõõm tõdeda, et Eesti mehed ja naised on liitlaste seas väga hinnatud – nad teavad, et teid võib usaldada ning teie peale loota,“ lausus peaminister, tuues välja sellegi, et välismissioonidel osaledes aitab Eesti tagada rahvusvahelist julgeolekut.

Peaminister rõhutas tänuüritusel, et Eesti ei unusta neid tosinat kaitseväelast, kes maksnud välismissioonidel osaledes kõige karmimat hinda ega neid, kes välismaal teenides viga saanud. Ta julgustas vajadusel kasutama riigi poolt pakutavaid abiteenuseid, näiteks psühholoogilist tuge või taastusravi.

Vastuvõtule tulnud sõduritest on suurim hulk teeninud Iraagis operatsioonil Inherent Resolve ja NATO 1. alalise miinitõrjegrupi (SNMCMG1) juures. Samuti on kutsutute seas Mosambiigis, Liibanonis, Iisraelis, Itaalias teeninud missioonisõdurid.

KU päevatoimetaja