MIKSTEATRIS ALGASID LAVASTUSE „OSCAR JA ROOSAMAMMA. KIRJAD JUMALALE” PROOVID

Proovilavastuses “Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale” Foto: Madis Kreevan

14. veebruaril 2024 esietendub Põhjala tehases Improteater Impeeriumi saalis Miksteatri uus lavastus “Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale.” Lavastus puudutab igavikulisi teemasid läbi lapse silmade ja on südantsoojendav ning kaasahaarav.

“Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale” on lugu 10-aastasest verevähki põdevast poisist nimega Oscar, kelle ainsaks usaldusväärseks kaaslaseks on roosa kitliga hoidjatädi – Roosamamma. “Me käitume kõik nii, nagu oleksime surematud,” ütleb Roosamamma julgustades Oscarit kirjutama kirju Jumalale ning elama iga päeva nagu see oleks 10 aastat tema elust. Tulemuseks on tosin päeva, mil Oscar elab täisväärtuslikumalt kui paljud inimesed terve elu jooksul.

inimene juba on kord nii tehtud, et huumor on parim vahend, mis aitab raskustest üle saada

“Kuigi teemad, millega Schmitt selles loos tegeleb, tunduvad esmapilgul üsna karmid, on tekst väga elujaatav ja soe. Meil oli just esimene proov ja lugedes tundus vahepeal, et tegu on komöödiaga, sest inimene juba on kord nii tehtud, et huumor on parim vahend, mis aitab raskustest üle saada. Ja lisaks sellele, et seal on väga tugev inimlik mõõde, on seal olemas ka jumalik.” sõnas lavastaja Kaido Rannik. Roosamamma abiga saab Oscar elada terve eluringi, kuhu mahub pettumusi, leppimist, andestamist, oskust elada hetkes, aga mis peamine, hästi palju armastust. Miksteatri meeskond on veendunud, et nii Oscar kui Roosamamma pakuvad publikule ainulaadse ja mõtlemapaneva teatrielamuse, mis jääb südamesse pikaks ajaks.

Autor: Eric-Emmanuel Schimtt

Tõlkija: Indrek Koff

Lavastaja: Kaido Rannik

Kunstnik: Inga Vares

Osades: Terje Pennie ja Rauno Kaibiainen

KU päevatoimetaja