PÄRNU VAASA PARGIS TÄHISTATAKSE SOOME ISESEISVUSPÄEVA

Vaasa park ja Soome lipp. Fotomontaaž: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavalitsus kutsub kõiki Pärnus elavaid soomlasi ja Soome sõpru kolmapäeval, 6. detsembril kell 10 Vaasa parki, kus heisatakse Soome iseseisvuspäeva tähistamiseks Soome riigilipp ja lauldakse Soome rahvushümni „Maamme“.

Põhjanaabrite iseseisvuspäeva tähistamine jätkub kell 10.30 Koidula Muuseumis, kus avatakse muuseumi püsiekspositsiooni täiendused. Ekspositsiooni ekraanidele on paigaldatud silmusvõimendid, mis võimaldavad vaegkuuljatel selgelt kuulata audiogiide. Kõik püsiekspositsiooni tekstid ja audiofailid on tõlgitud lisaks eesti ja inglise keelele soome ja vene keelde, näitlejate kaasabil valminud lugemis- ja helifailid on ekraanidelt leitavad.

Lydia Koidula oli üks esimesi Soome ja Eesti sõprussilla ehitajaid

„Muuseumi väliskülalistest moodustavad traditsiooniliselt suurima osa põhjanaabrid, mistõttu on sümboolne, et muuseumi püsiekspositsiooni täienduste avamine toimub Soome iseseisvuspäeval. Lydia Koidula oli üks esimesi Soome ja Eesti sõprussilla ehitajaid naabrite rahvusliku ärkamise aegadel 19. sajandil,“ rääkis Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink.

KU päevatoimetaja