TULEVAL AASTAL LÄHEB PÄRNU UUELE SILLALE VIIVATE TÄNAVATE EHITAMISEKS

Peatselt oluliselt muutuv tänavapilt Laial tänaval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavalitsus kavatseb enne Raba-Lai tänava silla valmimist välja ehitada Pargi tänava Lai tänavast Rüütli tänavani, ette valmistamisel on ka Raba tänava Rääma tänava ja Ehitajate tee vahelise lõigu projekteerimis- ja ehitushange.

Raba-Lai tänava sild koos tänavalõikudega Raba ja Lai tänavani peaks liikluseks avatama 2025. aasta suve alguses. 2024. aasta sügiseks on kavandatud Pargi tänava ja selle lähiümbruse tänavate uuendamine Lai tänavast Rüütli tänavani koos Vanapargi tänava ristmiku ning Pikk tänava Aia ja Vingi tänava vahelise lõiguga.

Pärnu abilinnapea Irina Talviste sõnul vajab Pärnu uus sild täiesti uue liikluskoridori väljaehitamist. „Pargi tänava läbimurre on esimene suuremahulisem liikluskorralduse ümbermuutmine. Kogu sillakoridori teede võrgustiku väljaehitamine on viimaste aastate suurim investeering Pärnu tänavatesse, kus juba eos arvestatakse tänapäevaste nõuetega,“ rääkis Talviste.

Suvel kuulutas linnavalitsus välja riigihanke Pargi tänava ja selle lähiümbruse tänavate projekteerimiseks ja I etapi ehitamiseks. I etapp hõlmab Pargi tänava projekteerimist ja väljaehitamist Lai tänavast Rüütli tänavani koos Vanapargi tänava ristmiku ning Pikk tänava Aia ja Vingi tänava vahelise lõiguga. Ühtlasi pidi hanke võitja projekteerima Kuninga tänava põhikooli esise ristmiku koos lõikudega Kuninga, Aia ja Vanapargi tänaval ning Lai tänava Pargi tänavast Riia mnt 14ni koos lõikudega Vingi, Suur-Jõe ja Vanapargi tänavast.

Täpsem tänavalõikude ja ristmike väljanägemine selgub projekteerimise käigus. Lähteülesandena on ette antud, et sõidutee ühe sõiduraja laiuseks peab olema vähemalt 3,5 meetrit ning mõlemal pool tänavat vähemalt 3 meetri laiused jalg- ja jalgrattateed. Tõenäoliselt lahendatakse ristmikud ringristmikena, kuid see pole veel lõplikult kindel.

9. oktoobri linnavalitsuse istungil tunnistati projekteerimis- ja ehitushanke edukaks pakkumuseks aktsiaseltsi TREF Nord pakkumus 2 114 766,14 eurot koos käibemaksuga. Esmaspäevasel linnavalitsuse istungil jäeti edukas pakkuja hankemenetlusest kõrvaldamata ja kvalifitseeriti. Linnavalitsus sõlmib TREF Nordiga hankelepingu pärast riigihangete seaduses ette nähtud ooteaja möödumist, milleks on 14 päeva alates otsuse kohta teate esitamisest.

Ette valmistamisel on ka Raba tänava Rääma tänava ja Ehitajate tee vahelise lõigu projekteerimis- ja ehitushange, mis seob tulevase silla Ehitajate teega.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

SEITSMEKÜMNEESIMISEL AVATUD MIILITSAMAJA KAOB PÄRNU TÄNAVAPILDIST