TÄNA TÄHISTATI VÕRU LASTEAIA PÄKAPIKK A-TIIVA RENOVEERIMISE LÕPETAMIST

Renoveeritud Võru Lasteaia Päkapikk A-tiiva avamine lindi lõikamisega.
Foto: Aigar Nagel

Võru lasteaia siseruumide renoveerimist toetati USA kaitseministeeriumi ning USA Euroopa väejuhatuse humanitaarabi programmi vahenditest kokku enam kui poole miljoni dollari ulatuses. Projekti haldas USA saatkond, järelevalvet teostas USA Armee Insenerikorpus ja töid teostas Mapri Ehitus OÜ.

Lasteaia tagumine hooneosa sai uued põrandad, seinakatted, laed, uuendati sanitaartehnika ja elektrisüsteem. Täiendavalt tellis linnavalitsus lasteaeda uut mööblit, kolme kööginurga ehituse, trepikodade põrandate uuendamise, automaatse tulekahju signalisatsioonisüsteemi uuendamise ja valgustite vahetuse kogusummas u 100 000 eurot.

„Hea meel, et otsustati toetada just Võru linna poolt väljapakutud objekti. Lasteaia Päkapikk hoone sai paar aastat tagasi energiatõhususe projekti toel rekonstrueeritud, need tööd keskendusid peamiselt hoone välipiiretele. USA saatkonna abiga saadud rahastus aitas oluliselt kaasa hooneosa sisetingimuste parandamisele. Koos tegutsedes oleme tugevamad,“ kommenteeris Võru linnapea Kalvi Kõva

“Võrulased on Lõuna-Eestis paiknevatele USA sõjaväelastele suurepärast külalislahkust näidanud,” ütles USA suursaadik George P. Kent. Ta jätkas: “Mul on hea meel, et meil on võimalus avaldada tänu Võru elanike lahkuse ja suuremeelsuse eest. Soovime tänada ka piirkonna elanikke koostöö ja toetuse eest.”

Ameerika Ühendriikide saatkonna kaitsekoostööosakond haldab USA kaitseministeeriumi humanitaarabi programmi Eestis aastast 2012 ning on tänaseks teostanud 11 projekti koguväärtuses 4 miljonit USA dollarit. Need projektid on seotud mitme avaliku teenuse pakkumisega, sealhulgas hariduse, arstiabi ja miinitõrje valdkonnas. Pooleliolevate projektide nimekirjas on kuus objekti üle Eesti.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap