JOHANNA GRAUVERKI NÄITUSE AVAMINE RIIA SOTSIAALKESKUSES

Fotogalerii ja video

Johanna Grauverki maalide näitus Riia sotsiaalhoolekande keskuse saalis.
Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter. Foto: Helen Parmen

15. septembril toimus Johanna Grauverki maalide näituse avamine Riia sotsiaalhoolekande keskuse saalis.

Johanna Grauverki näituse avamine Riia sotsiaalhoolekande keskuses.
Video: Urmas Saard / Külauudised

Tähistamaks Pärnu Y-klubi liikme Johanna Grauverki sajandat juubeliaastat (sündinud 1923. a 5. aprillil) tuli Raeküla Vanakooli keskuse juhataja ja praegune Y’s Men International Euroopa piirkonna president Piia Karro Selg mõttele korraldada oma väga väärikasse ikka elanud liikme loomingust rahvusvahelise ulatusega rändnäitus. Valik tehti üle kolmesaja maali seast ja nii näeb näitusel 30 tööd. Esimene näitus toimus Leedu väikelinnas Vievises. Edasi liikus väljapanek Lätti Turku küla kogukonna keskusesse ja Cesisesse.

Käesoleva nädala reedeks tõi Raeküla Vanakooi keskuses töötav vabatahtlik abiline ja vastne Trepesi Y-klubi president Oskars Mucenieks eaka daami maalid Riiga. Näituse kuraatorina ütles Mucenieks, et järgmisena näeb Grauverki loomingut Mazsalacas (Väike-Salatsi). Pärnu Y-klubi ja Raeküla Vanakooli keskuse koostöös sündinud rändnäitust mööda Euroopa riiki on toetanud Pärnu linnavalitsus.

Hoogsad viisid kannustasid rahvast tantsima

Riia sotsiaalhoolekande keskuses toimunud kultuurisündmus kujunes võrdluses eelnevate sarnaste avamistega oluliselt pidulikumaks. Avamisel mängis Riia viiuldaja Linda Vrančane. Pärnust tuli kohale ka Raeküla kogukonnakeskuse ansambel Metsatukad koosseisus Andrei Jurs (tuuba), Heli Määrits (laul), Sulev Saarna (kitarr), Ants Tugedam (akordion ja heliseaded). Hoogsad viisid kannustasid rahvast tantsima. Tantsiti muusikute ees, tooliridade vahel ja saali tagaosas – kõikjal, kus vaba põrandapinda leidus.

võibolla leiab ta kogumikust midagi ka enda repertuaari

Karro-Selg tutvustas ka Grauverki viimast kogumikku “Minu värvilisest maailmast – Looja Loomingu Lättel”, milles leidub autori mälestusi, pilte maalidest, luulet ja noote tema värsside kohal. Ühe raamatu kinkis Karro-Selg viiuldajale Linda Vrančanele osundusega viisistatud salmidele, et võibolla leiab ta kogumikust midagi ka enda repertuaari. Grauverki värsse on Eestis viisistanud väga tuntud vaimuliku muusika heliloojad.

Samal teemal:

CESISES AVATI JOHANNA GRAUVERKI MAALINÄITUS

JOHANNA GRAUVERKI MAALID JÕUDSID EUROOPA RÄNDNÄITUSEL LÄTTI

JOHANNA GRAUVERKI SAJANDAT SÜNNIPÄEVA TÄHISTATAKSE RAHVUSVAHELISE NÄITUSTESARJAGA

Raeküla esimene aukodanik: külva seeme pildikirjas tagasi

JOHANNA GRAUVERKI LEIVAPALUKE, LUULE, MAALID, USK, JUMAL

JOHANNA GRAUVERKI SAJANDAL JUUBELIPÄEVAL TAMMISTES

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga