VANAVANEMATE PÄEV ON LIPUPÄEV

Vanavanemate päeval. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Pühapäeval, 10. septembril tähistatakse juba kolmandat aastat vanavanemate päeva lipupäevana ning selle puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused, samuti avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Perekondliku tähtpäeva puhul oodatakse sinimustvalgeid lippe heiskama kõiki teisigi. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Iga aasta septembri teisel pühapäeval tähistatav vanavanemate päev on riiklik püha alates aastast 2010.

Vanavanemate päeva eesmärgiks on tänada ning avaldada austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole ning armastuse eest. Tähtpäev võimaldab lastel saada teadlikumaks, millist tugevust, teadmisi ja elutarkust vanavanemad pakkuda suudavad ning tihendab erinevate põlvkondade vahelist suhtlemist. Tähtpäev on asjakohane austusavaldus ka riigi poolt ja võimaldab avalikult näidata vanavanemate tähtsust eelkõige perekonna, aga ka ühiskonna jaoks tervikuna.

Käesoleval aastal tähistatakse lipupäevana veel 21. oktoobril hõimupäeva ja 12. novembril isadepäeva.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga