VALGAMAA KUTSEÕPPEKESKUSES ALUSTAB ÕPPIMIST REKORDARV ÕPILASI

Valgamaa Kutseõppekeskus. Foto: Valgamaa Kutseõppekeskus

Valgamaa Kutseõppekeskusesse võeti vastu 552 õpilast ning kool läheb sügisele vastu kõigi aegade suurima õpilaste arvuga, andes tänavu haridust kokku 1098 õppurile.

„Kooli pakutavatest erialadest kujunes kõige populaarsemaks kutsekeskhariduses mootorsõidukitehniku eriala, samuti töökohapõhises õppes tervise ja heaolu valdkonna erialad, nagu sotsiaal- ja tervishoiu spetsialist, hooldustöötaja ja lapsehoidja. Neile erialadele polnud meil lõpuks võimalik kõiki soovijaid vastu võtta,“ rääkis Valgamaa Kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots.

„Näeme, et kutsehariduse roll kasvab ning oskusõpet eelistatakse aina rohkem, meie kooli puhul on üheks põhjuseks kindlasti õppijasõbralik ning võimalikult paindlik õppekorraldus, mida oleme aastaid juurutanud,“ selgitas Margus Ojaots. „Kuid selle kõrval mängib rolli ka tööturu olukord, nimelt on tööandjatel pakutavate kutseoskuste järgi suur vajadus, mis annab õppima tulijale konkurentsieelise ja kindlustunde, et tal on võimalik valitud erialal hiljem ka rakendust leida.“

Kokku laekus Valgamaa Kutseõppekeskusele tänavu 697 avaldust ning kooli võeti vastu 552 õpilast. Üldharidust pakkuvasse Videviku Akadeemiasse laekus 61 avaldust ning põhi- ja keskkooliastmesse võeti kokku vastu 54 uut õpilast.

Seega alustab Valgamaa Kutseõppekeskuses täna kooliteed kokku 1098 õpilast. Nende hulgas kutsekeskhariduse tasemel 198 õpilast, kutseõppes 794 õpilast ja mittestatsionaarses üldhariduses 106 õpilast.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

KUTSEÕPPES KOGUVAD POPULAARSUST MOOTORSÕIDUKITEHNIKU JA KOKA ERIALAD

Share via
Copy link
Powered by Social Snap