PÄRNUS ÜHENDATAKSE TOSIN FOORI ROHELISESSE LAINESSE

Riia mnt ja Liiva tänava ristmikul. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Lisaks senisele Ehitajate tee rohelisele lainele hakkavad uuest nädalast ka Pika tänava ja Riia maantee foorid rohelises laines töötama.

Foorid seadistatakse nii, et autodel oleks võimalik vahemaad teatrist kuni Kaubamajaka väljasõiduni sujuvamalt sõita, keskmiselt 45 kilomeetrise tunnikiirusega vahepeal peatumata läbida. Esialgu on seadistus tehtud suvise liiklusvoo järgi ja alates 4. septembrist hakatakse seda kooli algusega seotud sügisese liiklusvooga kohandama. Sügisest liiklusvoogu jälgitakse paari nädala jooksul ja tehakse vastavalt vajadusele fooriprogrammidesse muudatusi.

Roheline laine arvestab sellega, et liiklusvood on päeva jooksul erinevad. Foorid on seadistatakse selliselt, et hommikul oleks mugavam linna sõita, päeval on arvestatud linnasisese liiklusega ja õhtul soovivad paljud autojuhid linnast väljuda.

Roheline laine on autojuhtidele mugavam ja keskkonnasõbralikum

Varem takistas autode katkematut liikumist Riia maantee ja Liiva tänava ristmiku juures asuv reguleerimata ülekäigurada. Nüüd on sellesse kohta paigaldatud foorid, mis on reguleeritud rohelisse lainesse.

„Roheline laine on autojuhtidele mugavam ja keskkonnasõbralikum,“ sõnas Pärnu linnavalitsuse liikluse peaspetsialist Toomas Tammela.

Fooride ümberseadistamiseks ja Liiva tänava ristmikule valgusfooride paigaldamiseks kulus koos käibemaksuga 58 980 eurot. Töö tegi osaühing Traffest.

KU päevatoimetaja