ON RAHVUSVAHELINE RINNAGA TOITMISE NÄDAL

Rinnaga toitmise nädal toob fookusesse imetamise jätkusuutlikkuse aspektid.
Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Rinnaga toitmise edendamise Eesti Komitee: Rinnaga toitvaid emasid saab üheskoos toetada, et võimalikult palju lapsi võiksid olla rinnast toidetud.

Kuni 7. augustini tähistatakse terves maailmas rahvusvahelist WHO poolt tunnustatud rinnaga toitmise nädalat. Uuringud näitavad, et Eesti laste rinnaga toitmise protsent langeb esimese kuue kuuga ligi 60%. Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee ja Anett Viinalass saadavad rahvusvahelise rinnaga toitmise nädala puhul videotervituse kõikidele imetavatele emadele.

Rinnaga toitmine võibki olla alguses raske, kuid ajaga läheb see kergemaks

Anett Viinalass arvab, et rinnaga toitmine ei pruugi alati lihtne olla, kuid oluline on leida abi. „Seades väikeseid eesmärke võib jõuda suurte tulemusteni. Rinnaga toitmine võibki olla alguses raske, kuid ajaga läheb see kergemaks. Julge probleemist rääkida ja abi otsida,“ ütles Viinalass.

Paljude teaduspõhiste uuringute käigus on leitud, et rinnaga toitmine on üks kuluefektiivsemaid rahva tervise edendamise viise, mis paneb aluse lapse heale füüsilisele, vaimsele ja sotsiaalsele tervisele. „Paraku on rinnaga toitmise näitajad nii Eestis kui ka maailmas languses. Vaid üheskoos saame seda muuta, toetades värskeid emasid rinnaga toitmisel ja võimaldades imetamisega seotud probleemide korral peredele igakülgset abi,“ ütles rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee esimees Adik Levin.

Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee koos Anett Viinalassiga kutsub kõiki üles meie järeltulevate põlvede tervise ja heaolu nimel toetama ning soodustama rinnaga toitmist ja jagama selle aasta rinnaga toitmise nädalaks valminud videot.

Rinnaga toitmise edendamise Eesti komitee ehk RTEEK on sotsiaalministeeriumi haldusalas tegutsev nõuandeorgan, mis kutsuti ellu 2012. aastal eesmärgiga nõustada sotsiaalministeeriumi imikute toitmisega seotud küsimustes, osaleda imikute toitmise seisukohtade kujundamisel, tutvustada avalikkusele imikute imetamisega seotud põhimõtteid ja koordineerida imikute toitmise teavitustööd Eestis.

RTEEKi saab jälgida ka sotsiaalmeedias Facebook.

KU päevatoimetaja