AADU MUST MARKO ŠORINI MÄLESTUSTES

Aadu Must külalisena Sindi gümnaasiumis 2009. aastal.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Minu siiras kaastunne Aadu pereliikmetele. Rääkisime Aaduga viimati täpselt kaks nädalat tagasi. Ta tundis sügavat muret Keskerakonnas toimuva pärast. Tal oli soov anda oma poolne panus, et erakond ületaks praegused raskused. Minu jaoks oli tähelepanuväärseim, kui ta ütles mulle „sõber Marko“. See oli minu jaoks oluline!

Minu jaoks on Aadu mänginud väga olulist rolli Sindi ajaloo talletamise mõttes. Eriti märkimisväärne on tema 1983. aastal kõvakaanelise raamatuna avaldatud doktoritöö Sindi linna ja vabriku ajaloost. Ma olen nimetanud seda „Sindi piibliks“, sest seal on talletatud meie linna olulisemad sündmused. Mul on neid raamatuid mitu eksemplari, millest üks on põhjalikult läbi töötatud – olulisemad kohad on ära märgitud, lehtede külgedele märkmed tehtud. Me olime Riigikogus mingil ajal pinginaabrid ja meil jätkus jutte pikemalt. Lisaks ajaloohuvile ühendas meid ka ühine päritolu – mõlemad ju Tori valla mehed. Tööalaselt olime ka Riigikogu kultuurikomisjonis, kus tegime väga tihedat koostööd. Ma jään temast väga puudust tundma.

Marko Šorin