EUROOPA PÄEV ON LIPUPÄEV

Kodumajale heisatud lipp. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Vastavalt Eesti lipu seadusele on tänane Euroopa päev, 9. mai, lipupäev. Sinimustvalged lipud lehvivad Euroopa ühtsuse ja rahu väljendamiseks. Hiljemalt kella kaheksaks heisatud lipp langetatakse päikese loojangul.

Eesti lipu heiskavad riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Samuti on lippu heiskama oodatud kõik kodumajapidamised, organisatsioonid ja ettevõtted. Ühiselt Eesti lipuga heiskavad Euroopa Liidu lipu Riigikogu, Vabariigi President, Vabariigi Valitsus, Riigikohus, riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, Kaitseväe peastaap ja omavalitsusasutused.

1950. aasta 9. mail tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schumann ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ning teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine, millest sai alguse Euroopa tihedam lõimumine.

Euroopa päeva tähistatakse üle Euroopa. Tallinnas toimub aasta eurooplase väljakuulutamine, tulevikku vaatav seminar, passimäng ja kontsert. Tähtpäeva tegevusi toimub Pärnus, Haapsalus, Kärdlas, Võrus, Tartus, Virumaal ja mujal.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga