MELANIJA PULLERITS TÄHISTAS ÜHEKSAKÜMNENDAT SÜNNIPÄEVA

Otepää medali saanud Laine Pullerits võtab õnnitlusi vastu. Foto: Otepää vallavalitsus

Paljudele otepäälastele tuntud õpetaja Melanija ehk Laine Pullerits jõudis väärika verstapostini.

Melanija Pullerits on sündinud Kemerovo oblastis, Mariinski rajoonis, Koidula külas. Õppis Venemaal, Valgas, Tõrvas ja Õpetajate Instituudis. Lõpetamise järgselt õpetas 4. a Varstus, 1a Keenis ja ülejäänud aja Otepääl. Ta on kahe poja ema, seitsme lapse vanaema ja nelja lapse vanavanaema. Otepää Gümnaasiumi vene keele õpetaja oli ta aastatel 1961-1992.

Ta on tuntud ka kui aktiivne rahvateatri näitleja ja Otepää Naisseltsi liige. Tegusa elu jooksul on tehtud paljutki: ta on laulnud Lepalindude kooris, korraldanud luuleõhtuid, teinud giiditööd ning arendanud ja hoidnud kodulinna sõprusvalla Vihti (Soome) suhteid.

Naisseltsi aegadel alustas Melanija Pullerits koos Riita Aaderiga Kuigatsi lastekodu abistamistööd. Soome sõprade abiga sai lastekodusse toodud tarbeesemeid ja mööblit. Kasvandikele korraldati suvelaagreid, jõuluõhtuid ja muid toredaid tegevusi. Üks neist leidis endale õpetaja Laine juures ka kodu. Ta on eeskujuks olnud paljudele noortele. Ta on alati rõõmsameelne, särasilmne, abivalmis, oma hea nõuga aitamas. Ta on väga tegus inimene, kõigega jõuab tegeleda ja palju jõuab korda saata.

Otepää Vallavalitsuse otsusega anti Melanija Pulleritsule Otepää medal. See antakse füüsilisele isikule austusavaldusena silmapaistvate saavutuste eest. Otepää medal on valgevasest, hõbetatud ja oksüdeeritud.

Melanija Pulleritsu käisid õnnitlemas Otepää vallavolikogu esimees Rein Pullerits, vallavanem Jaanus Barkala, kultuurispetsialist Valdur Sepp ja Otepää Naisseltsi esinaine Ene Raudsepp.

KU päevatoimetaja