KEVADINE TARTU MAASTIKUMARATON TULEB MITMETE UUENDUSTEGA

2022. aasta Tartu Maastikumaraton. Foto: Adam Illingworth

Maikuus peetav maastikujooks tuleb tänavu varasematest erilisem, sest muutub stardipaik ja uuenevad rajad. Korraldajate sõnul on muudatused sisse viidud eelkõige selleks, et jooks kulgeks ilusatel metsateedel ja osalejatel oleks hea tulla kogu perega.

Kui muidu kõlas Tartu Maastikumaratoni kahe pikima distantsi (42 ja 24 km) stardipauk Otepääl, siis tänavu alustavad jooksjad teekonda Elvast. Samast kohast asuvad rajale ka 10 ja 5 km osalejad ning kõikide distantside finish on samuti Elvas.

Uue stardipaiga kõrval on veel teinegi oluline muudatus – 24 km asemel on jooksjatel tarvis läbida nüüd poolmaratoni distants ehk 21 km. Teised kolm distantsi jäävad samaks: 42, 10 ja 5 km.

„Eks me oleme seda väga pikalt mõelnud, et kuidas saaksime muuta pikemate radade algust, sest need muutusid ajapikku veidi igavaks. Otsustasime sügisel, et proovime seda muuta ja tulime mõttele, et mis oleks kui teeksime stardi Elvast. Joonistasime rajad, sõitsime korraldusmeeskonnaga need ratastega läbi ja jäime trassiga väga rahule,“ selgitab võistluse direktor Indrek Kelk.

Ta lisab, et eriliselt tore on ka see, et asfaltteesid jooks enam ei läbi. „Saime raja viia täielikult metsa vahele, mis saab kevadel olema väga meeliülendav kogemus,“ räägib ta.

Lisaks neljale distantsile ja päev varem toimuvatele lastejooksudele plaanitakse Elvas jookse kõige pisematele. „Tahame, et sellest saaks terve pere päev – see on ju ühtlasi ka emadepäev. Kutsume inimesi kohale ikka terve perega, sest nüüd saavad kõik sellest toredast spordipäevast osa võtta ning logistikamured on ühe stardi- ja finishipaigaga samuti lahendatud,“ innustab Kelk.

Tartu Maastikumaratoni programm saab alguse 12. mail, mil stardib Heateo jooks Tartus Tähtvere Spordipargis. Päev hiljem toimuvad samas kohas ka lastejooksud.

Emadepäeval, 14. mail, antakse lähe neljale maastikumaratoni distantsile ja samuti lastejooksudele Elvast.

Rohkem infot leiab SIIT.

KU päevatoimetaja