RAE VALLAS TOIMUB ESIMENE KAASAEGSE TANTSU PÄEV

Fotod erakogust

25. märtsil toimub Rae vallas esimene Kaasaegse Tantsu Päev, kus huvilistel avaneb võimalus kaasa lüüa professionaalsete tantsijate poolt läbi viidud töötubades ning nautida teemakohaseid lavastusi.

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tantsukunsti õppejõud Anu Sööt tutvustab kaasaegse tantsu erinevaid tahke ja juhendab loovtantsu tundi. Sõltumatu Tantsu Lava loovjuhendaja Maria Uppin-Sarv viib läbi loengu-töötoa, kus saab kohe ka kaasaegse tantsu kujunemisloo kohta saadud teadmisi praktiliselt järgi proovida. Lisaks annab improvisatsioonitundi TÜVKA tantsuõpetaja eriala vilistlane Kalmer Liimets, kes muuhulgas räägib kuulmispuudega inimestele tantsu õpetamisest. Kaasaegse Tantsu Päev annab võimaluse noortel alustavatel tantsukunstnikel panna enda oskused proovile väljaspool koolikeskkonda – üritusel etenduvad kolm tudengilavastust TÜVKA-st, Balti Filmi ja Meedia Kolledži tudengitelt.

Korraldaja Lisette Metsniidu sõnul on sündmuse laiemaks eesmärgiks juhtida tähelepanu tervislikele eluviisidele ning liikumise tähtsusele. “Kaasaegse Tantsu Päeval on inimestel võimalus arendada enda kehatööd ja seeläbi luua alus oma keha paremini tunnetamiseks, läbi töötubade soovime lisaks valgust heita kehapositiivsusele. Tants on kõigile olenemata varasemast kogemusest.’’ selgitas Metsniit.

Ka sündmuse asukoht, Rae kultuurikeskus ei ole juhuslikult valitud – Metsniidu sõnul on oluline näidata kultuurikeskuste mitmekesisust ja võimalusi tegeleda väga erinevate kultuurivaldkondadega. “Kaasaegne kunst sobib kohalikku kultuurimajja ja kultuurikeskused ei pea olema ainult rahvakunstiga tegelemise kohad,’’ rääkis Metsniit.

Tantsu täis päeva lõpetab kell 20:00 silent disco, kus saab end helilainetel kanda lasta. Kaasaegse Tantsu Päeva tegevused on külastajatele tasuta.

Sündmus Facebookis

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga