PÕHJA-PÄRNUMAA VALLAST PÄRIT ELMAR JOOSEPI 100. SÜNNIAASTAPÄEV

Elmar Joosep Pärnu hooldushaiglas ja tema külalised Jaan Roosnurm ning Aldo Kals.
Foto: Ants Liigus

Järgmise aasta 13. juunil möödub sajand kunagises Uduvere alevikus (nüüd Pärnu-Jaagupi alevi osa) sündinud mäeinseneri, vabadusvõitleja ja ajalooharrastaja Elmar Joosepi sünnist. Selle tähtpäeva meenutamise ettevalmistamist on alustanud MTÜ Uduvere Selts.

Soov on sel puhul välja anda mälestustrükis ja sündmus ise väärikalt Elmar Joosepi sünnialevikus tähistada. Maakondliku tasemega ettevõtmisele pani õla alla Pärnumaalt valitud Riigikogu Isamaa erakonna liige Andres Metsoja leides võimaluse hetkel keerulistes majandusoludes Uduvere Seltsi riigi eelarvest rahaliselt toetada. Tänusõnad selle eest!

Erika Lilleoru juhitud MTÜ Uduvere Selts on Halinga osavallas ajaloolises Uduveres koostöövalmis kõigi kaasamõtlejate ja -tulijatega. Teretulnud on seni avaldamata fotod Uduverest ja Joosepite perekonnast. Järgmise aasta mälestusüritusele on oodatud kõik huvilised, eriti aga Elmar Joosepi sugulased ja endised mõtte-, võitlus- ning töökaaslased kodu- ja välismaalt, eriti ookeani tagant Elmari õe Maimu perekonna esindajad. Tulevase mälestusürituse ajakava ja sisu teeme teatavaks sündmuste lähenemisel.

Kutsume lugejaid kirjatöö või nõuannetega kaasa aitama ürituse õnnestumisele. Ootame Elmar Joosepi kohta mälestusi või mälestuskilde võimalusel selle aasta 1. juuliks meili või paberkirjaga juubelitrükise toimetajale Aldo Kalsile e-aadressile Aldo.Kals2@gmail.com või postiaadressile Kalda tee 14-63,Tartu 50703, tel 56 908 945. Teretulnud on ka ettepanekud, kellega võiks veel ühendust võtta Elmar Joosepi teemal.

MTÜ Uduvere Selts

Samal teemal:

In memoriam Elmar Joosep (13.06.1924-27.11.2016)