OTEPÄÄ SAAB TALVEPEALINNAKS 26. KORDA

Talvepealinna pidustused 2021. aastal. Foto: Valju Aloel

Astronoomiline talv saabub 21. detsembril kell 23.48, ent Otepää võtab talve vastu juba täna.

Traditsiooniline talvelaat algab Otepää keskväljakul kell 15.00. Ka sellel aastal saab talvelaadal osta kohalike ettevõtjate toodangut. Turul pakutakse käsitöötooteid, riideid, toidukraami ja muud head-paremat. Kellel veel jõulupuud pole, ka selle saab soetada talveturult. Turulisi ootab Otepää Naisseltsi poolt kuum laadasupp. Lastele on kavas erinevad mängud. Keskväljakule kerkib külatänav, külla tulevad jõuluvanad, kes jagavad lastele kommi ja teevad aastakokkuvõtteid.

Talvepealinna tiitel antakse üle kell 16.00 Otepää keskväljakul koos Narva, Pärnu, Türi ja Tallinna esindustega. Lumevaikuse laulab helisevaks Jarek Kasar.

Talvepealinna avaüritused korraldab Otepää Kultuurikeskused koostöös Otepää Naisseltsi, Otepää Külade Ühendusega, Otepää Spordi, jõuluvanade ning Otepää Vallavalitsusega.

Talvepealinna ametlik talveraadio on raadio Sky Plus. Talveraadio edastab infot Otepää lumeolude ja talviste ürituste kohta. Lumeinfo paneb kokku Otepää Turismiinfokeskus. Vaata lisainfot Otepääl toimuvate ürituste kohta: www.otepaa.ee

Päevakava 18. detsembril

Kell 15.00 talveturu avamine. Talveturul on avatud ka Otepää Külade Ühenduse külade tänav. Talveturul on võimalik osta kohalikku toodangut – käsitööd, toidukaupa ja muud põnevat. Sellel aastal saab laadalt osta endale jõulukuuse. Otepää Naisselts pakub kuuma suppi. Lastele pakub põnevaid tegevusi ja mänge Otepää Sport. Esinevad Otepää valla isetegevuslased.

Kell 15.30 kohale kihutavad jõuluvanad! Toimub suurejooneline aastakokkuvõtete tegemine, head lapsed saavad kommi!

Kell 16.00 talvepealinna tiitli üleandmine. Kohal on head sõbrad Tallinnast, sügispealinnast Narvast, kevadpealinnast Türilt ja suvepealinnast Pärnust.

Kell 16.30 Otepää keskväljakul Jarek Kasari kontsert.

KU päevatoimetaja