MIS KUNINGLIKUL EHITAJAL VAJAKA JÄI, SEDA KORVAB OÜ CITY TOP

OÜ CityTop töömehed Hetkar Klaar, Siim Olim ja Raimo Randmaa.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kui 2007. aasta suvel mööda vaikseid Sindi linna tänavaid sõitsime ja kahe silmapaari abiga sobivat uut eluaset lootsime leida, peatus pilk miljööväärtuslikus piirkonnas asuval uusehitusel. Punastest kividest viilkatusega kollakas puumaja näis kohe esimesel pilgul ahvatlevana.

Objektil tegutsenud Royal Group OÜ sisendas oma nimega usaldust, ikkagi „Kuninglik grupp” ja pealegi siitsamast naabrusest Paikuselt. Firma seaduslik esindaja oli Urve Otsus, kelle silmist ja jutust ei lugenud välja mingeid märke, mis pidanuks ostjat ettevaatlikkusele manitsema.

Ise selle sees elades võib pikkamisi harjuda

Viisteist aastat hiljem on lõplikult päevavalgele tulnud tõsised ehitusvead, mis pole võrreldavad üsna pea pärast ostutehingut ilmnenud pisipuudustega. Korstnapühkija viimasel korralisel külaskäigul lausus uksepakul viivuks seisatunud mees, et tema tundlikud ninasõõrmed tunnevad kopituse lõhna. Ise selle sees elades võib pikkamisi harjuda ja mitte nii tugevalt tunda, kuigi kahtlused jälitasid meidki ja olime juba mõnda aega otsinud ehitusfirmat, kes nõustuks tegema üsna tavatutes tingimustes väga vajalikke remonttöid. Ehituseksperdi vaatlusel oli olukord üldjoontes teada. Lõplik selgus saabus siis, kui OÜ CityTop võttis remonttööd käsile.

Põranda alla ja välja… Foto: Urmas Saard / Külauudised

Ehitusfirma juhataja Raimo Randmaa tegi prooviks sisselõike välisseina vahele. Vastu paistis ja haises niiskunud ning hooletult pandud kivivill. Sein vajas põhjalikku uuesti tegemist. Paralleelselt avati katus. Nähtavale ilmus mitmest kohast pikalt lõhkine katusekile. Sarikate otsad ei toetunud välisele kandeseinale vaid tuulekastile. Sellepärast oligi tuulekast suuresti alla vajunud ja vihmaveerennid oma asukohta vahetanud nii, et ei saanud oma eesmärki täita.

OÜ CityTop väärib kiitvat hinnangut

Viga parandati tungraudadega, millega tõsteti sarikad õigele joonele. Tuulekast uuendati ja mittetöötanud vihmaveerrenn asetati kohale, kus nende õige asukoht peab olema.

Vundament avati selleks, et pääseda põranda alla, mis polnud vastavalt projektile kuiva liivaga täidetud. Projektile ei vastanud ka põrandalaudade alune ja talade vaheline osa. Vill oli paljudest kohtadest alla kukkunud, sest toetus niiskusest lagunenud ja nüüdseks alla langenud papile. Villalt on hoitud kõvasti kokku. Nõutud 20 cm paksuse asemel oli villa poole õhemalt, 10 cm.

Remondiga lõppeva põrandaaluse uus vaade. Foto: Urmas Saard / Külauudised

OÜ CityTop paigaldas täiendavaid põranda talasid, immutas ja vahetas kogu villa välja ning kasutas projektiga ettenähtud OSB plaati. Seda kõike tehti oludes, kus rohkem tuli roomata kui kuidagi teises asendis töötades. Lõpuks laotati maha geotekstiil ja sellele puistati kuiv liiv, et niiskus ei pääseks uuesti majaalust kahjustama.

OÜ CityTop väärib kiitvat hinnangut. Tähelepanuväärne oli seegi, millise korraarmastusega tehti sisetöid. Nähes kogu tööde kulgu mõistame, miks pidime nõutud firma tööd palju kuid ootejärjekorras kannatlikult ootama.

Lisaks Raimole väärivad samaväärselt nimetamist ka Siim Olim ja Hetkar Klaar,

Kärt Saard & Urmas Saard

One thought on “MIS KUNINGLIKUL EHITAJAL VAJAKA JÄI, SEDA KORVAB OÜ CITY TOP”

  1. Hea kirjutis! Olgu see õpetuseks neile ehitajatele, keda huvitab RAHA, mitte tehtud tööde kvaliteet! Iga vargus heauskse ostja taskust tuleb varem-hiljem päevavalgele! Ja kasuks see ehitusfirmale ei tule!

Kommenteerimine on suletud.