MINISTRI TÄNU PÄRNU KIIRABILE

Minister Peterson Pärnu ja Abja-Paluoja kiirabibrigaadiga kohtumisel.
Foto: Sotsiaalministeerium

Tervise- ja tööminister Peep Peterson tänas Pärnu kiirabi kiire ja tõhusa tegutsemise eest Läti suurõnnetuses.

Tervise- ja tööminister Peep Peterson tänas eile Pärnu kiirabi kiire ja tõhusa tegutsemise eest Lätis Põhja-Ainažis Ukraina relvajõudude liikmeid vedanud Eesti bussi ja veoauto laupkokkupõrkes. Lisaks käsitleti erinevad tervishoiusüsteemiga seotud ühiseid probleeme.

„Alates nädalavahetusest olen oodanud pikisilmi, et kohapeal ja isiklikult tänada tublisid Pärnu haigla kiirabiosakonna töötajaid,“ tõdes minister Peterson. „Pärnu haigla kiirabiosakond väärib täit tunnustust kiire ja võimeka reageerimise eest möödunud laupäeva õhtul Lätis Põhja-Ainažis Ukraina relvajõudude liikmeid vedanud Eesti bussi ja veoauto laupkokkupõrkes.“ Peterson lisas, et sügisel Läti ja Eesti vahelist kiirabi piiriülese koostöö lepingut uuendades poleks kuidagi osanud arvata, et vastavat kokkulepet läheb nii kiiresti ja suures mahus vaja.

Läti päästeoperatsiooni juhtinud Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi teenistuse juht Marit Õun rääkis, kuidas loetud minutite jooksul pärast õnnetust startisid Läti suunas kuus Pärnu ja üks Abja-Paluoja kiirabibrigaad.

„Oli ette teada, et õnnetuses võib olla palju kannatanuid,“ kirjeldas Õun. „Et linn ei jääks tühjaks, aktiveeriti tunniga kaks lisabrigaadi. Loetud minutitega reageerisid ning tulid meie 40-50 töötajat välja selleks, et olla toeks ning vajadusel suurt kogust kannatada saanuid haiglasse vastu võtta.“

Pärnu haiglasse jõudis Lätist turvaliselt ja kiiresti paranema kümme kannatanut.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

EEESTI JA LÄTI KIIRABIKOOSTÖÖ TOOB ABI KIIREMINI INIMESTENI