MEHED ON EHITAJAD, TEOSTAJAD JA TURVAJAD

Toimetuse repliik

Isa ja poja käesurumine * Jana Paulman. Foto: Karl Gabriel Paulman

Urmas Saard, Külauudiste tegevtoimetaja. Foto: Rita Park

Homses Jana Paulmani arvamusloos „Meestekuul laske meestel olla mehed” on autor kogemuslikult kindlalt veendunud, et mehed on ehitajad, teostajad ja turvajad.

Lõppeva meestekuu viimasel reedel leiab Jana, et mitte keegi pole meestest eriti kirjutanud. Mehena olen ikkagi märganud, et kuidagi palju on siiski meeste tervisele tähelepanu osutatud, aga mehe erisusele võrdluses naistega võibolla tõesti märkimisväärselt vähe. Seda lünka nüüd vilgas sulenaine püüabki täita ja illustreerib oma mõtteid näitega otse eelneva päeva tegevusahela kirjeldamisega püstolreporteri kiirusel.

Kohe arvamusloo alguses on hea teada, mida arukalt arutlev naine arvab laialt levinud arvamusest nagu mehed mõtleksid kogu päeva aina „ühest asjast” ja pöörab selle väite osava seljavõttega pea peale sellise meelekindlusega, et jääb üle üksnes õblukese naisterahva seisukohaga nõustuda. Jana nägemuses polevat õiged kuuldused meeste tuimuse üle, millest pidevalt kõneldakse ja isegi meedias ilgutakse.