PÜHAPÄEVAL TÄHISTATAVAL ISADEPÄEVAL HEISATAKSE EESTI LIPUD

Majalipp. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pühapäeval, 13. novembril heiskavad isadepäeva puhul Eesti lipud kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Lippe oodatakse heiskama ka kõiki kodumajapidamisi, ettevõtteid, ühingud eramajade omanikke ja teisi isikuid.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Isadepäev on kõigi isade ja perede ühine tähtpäev, millega austatakse isasid ja tähtsustatakse nende rolli laste kasvatamisel.

Sarnaselt emadepäevaga on ka isadepäev saanud tähistamise tõuke möödunud sajandi algul Ameerika Ühendriikidest. Eestis hakati isadepäeva tähistama 1988. aastal. Põhjamaade eeskujul on meil isadepäev novembrikuu teisel pühapäeval.

Riigikantselei teatel tervitab pühapäeval kell 11.15 president Alar Karis Rahvusringhäälingu vahendusel kõiki Eesti isasid Raplast. Esinevad Vaiko Eplik, Priit Võigemast, Mikk Pedaja perega ja paljud Rapla andekad noored.

Aasta isa tiitel antakse üle Eesti Naisliidu poolt kell 12 algaval kontsertaktusel Estonia kontserdisaalis. Kontserdi pealkiri “Isaga ja Isata” on inspireeritud maailmas toimuvast olukorrast, et avaldada toetust Ukrainas toimuvale. Eesti Naisliit on tiitlit Aasta isa omistanud aastast 1998.

Lisaks tähistatakse sel päeval kõikide laste isadepäeva Rakveres. Temaatilisi töötubasid korraldavad noorkotkaste Viru malev, kodutütarde Viru ringkond, Rakvere avatud noortekeskus, Punane Rist, JELD-WEN Eesti AS, Loomepisik, Athena Maja huvikool, JJ-Streeti tantsukool ja teised. Kehakinnituseks pakuvad suppi ja pannkooke naiskodukaitse Viru ringkonna naiskodukaitsjad ning kodutütarde Viru ringkonna noored. Kõik tegevused on isadepäeval tasuta ja need on kavas kella 12–16.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

MARKO ŠORIN: ANDKEM SELLELE SISU, MILLEST RÄÄGIME SÄRAVATE SILMADE JA KÕVA HÄÄLEGA