EENA KUULUTAS VÄLJA AASTA NAISE, AASTATE NAISE JA AASTA NOORE NAISETTEVÕTJA 2022

Johanna Maria Lehtme, Kersti Kaljulaid ja Kerli Ats.
Foto: Diana Ruitlane-Rüütli / Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon

Täna kulmineerus Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni (ametliku lühendina EENA) 30. juubeliaasta tähistamine naiste inspiratsiooni konverentsiga „Naine kui tuleviku looja“ ning „EENA 30” piduliku galaga Tallinnas, kus kuulutati välja aasta naise, aastate naise ja aasta noore naisettevõtja.

Foto: Diana Ruitlane-Rüütli / Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon

Aasta naine 2022 on Johanna Maria Lehtme, aasta noor naisettevõtja 2022 on Kerli Ats ning aastate naine on Kersti Kaljulaid.

Aasta naise tiitliga tunnustab EENA Eesti Vabariigi kodanikku, ühiskonnaelu aktiivset mõjutajat ja oma ametis pädevat naist äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal. Tiitlisaaja valimisel peetakse oluliseks, et ta on viimase aasta jooksul paistnud silma oma töö ja/või ühiskondliku tegevusega või muude eriliste saavutustega ja on Eesti naistele eeskujuks.

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon kutsus üles kõiki organisatsioone, ettevõtteid ja üksikisikuid esitama aasta naise kandidaate. Ettepanekute põhjal valis EENA juhatus välja kolm kandidaati: Kristi Klaos, Põltsamaa valla abivallavanem; Johanna Maria Lehtme, Ave-Gail Kaskla-Kurpys, uudse nõustamise formaadi Võõras Sõber autor ja eestvedaja ning MTÜ Slava Ukraini asutaja ja Ukraina abistamise korraldaja.

Johanna Maria Lehtme. Foto: Diana Ruitlane-Rüütli / Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon

Aasta naine 2022 austava nimetuse vääriliseks tunnistatud Johanna Maria Lehtme on MTÜ Slava Ukraini asutajana paljudele inimestele võimaluste looja, et aidata sõjas hätta sattunud Ukraina inimesi.

“Suur aitäh teile selle tunnustuse eest, see on tunnustus kogu minu meeskonnale. Mul on päris raske siin praegu olla, sest ootan luba Ukrainasse Herzoni piirkonda sisenemiseks, et aidata sealseid abivajajaid. Tunnistan, et ma ei ole juba üheksa kuud teinud nö normaalse elu asju, seetõttu olen tänulik, et saan siin täna teie keskel olla ja astuda korraks sellest sõjaolukorrast välja. See on mulle väga-väga suureks abiks,” lausus Johanna Maria Lehtme tunnustust vastu võttes.

Aasta noore naisettevõtja tiitliga tunnustab EENA kuni 40-aastast naist, kelle ettevõte on viimaste aastate jooksul eriliselt ja eristuvalt silma paistnud oma tegevusvaldkonnas ning saanud klientidelt märkimisväärse poolehoiu või on esile tõstetud koostööpartnerite poolt.

Tänavused noore naisettevõtja kandidaadid olid Kadri Haljas, Triumf.Health tervisetehnoloogia ettevõtte looja; Kerli Ats, Luigeveski Agro farmi juht ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht ning Berit Joosep, Berrichi Skincare brändi looja ja Eesti looduskosmeetika valdkonna arendaja.

Kerli Ats. Johanna Maria Lehtme.
Foto: Diana Ruitlane-Rüütli / Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon

Aasta noor naisettevõtja 2022 Kerli Ats juhib Luigeveski Agro farmi ning on Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht, seistes nii ka teiste talunike huvide eest.

“Mul on suur rõõm ja au seda tunnustust vastu võtta, kuid tunnistan, et tiitlit “Aasta naine 2022” vastu võttes tundsin ennast üsna ootamatult, sest minu igapäevane töö möödub meeste seltskonnas. Ettevõtjana olen üsna oma tee alguses, aga oma ettevõttes lähtun samadest väärtustest, mis mulle olulised Talupidajate Keskliidus tegutsedes ehk puhta eestimaise toidu tootmine. Mul on siiralt hea meel, et mulle antud aasta naise tunnustusega tunnustab EENA tegelikult Eesti talupidajaid, kes toodavad puhast ja Eestimaist toitu,” rääkis Kerli Ats tunnustuse vastuvõtmisel.

Aastate naise tiitli annab EENA välja naisele, kes on tubli äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal, kes on ettevõtja või ametinaine. Ta on Eesti Vabariigi kodanik, ühiskonnaelu aktiivne mõjutaja ning on kogu oma elu jooksul korda saatnud midagi eriti tähelepanuväärset.

Aastate naise tiitlisaajaks pärjati president Kersti Kaljulaid.

Kersti Kaljulaid. Kerli Ats. Johanna Maria Lehtme.
Foto: Diana Ruitlane-Rüütli / Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon

„Aitäh selle tunnustuse eest! Tunnen aukartust seda tiitlit vastu võttes ja tervitan kõiki neid naisi, kes on varasemalt selle väärika tiitli saanud – Anu Raud, Reet Laja, Siiri Oviir, Ita Ever, Marju Lauristin. Meil naistel on võrdsete võimaluste teemadel veel palju ära teha ka siin Eestis, kus arengud, erinevalt paljudest teistest riikidest, on positiivses suunas. Edu meile kõigile! Ma olen uhke EENA naiste ja meie Eesti noorte naiste põlvkonna üle,” ütles President Kersti Kaljulaid.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

EENA KÜBARAPEOGA TOETATI TALLINNA UKRAINA KOOLI

MAA PÄEVAL MAAKERA MEIE PEOPESAL