VÕRUMAA KÄSITÖÖ JA TALUTOODE TOOMPEAL

Traditsioonilise Võrumaa meistrite käsitöö näituse avamine 2018.
Foto: Erik Peinar / SA Võrumaa Arenduskeskus

Võru maakonna käsitöö ja talutoodang viiakse 21. korda Toompea lossi, kus 5.-7. detsembrini toimub jõulueelne käsitöö ja talutoodangu näitus-müük.

Ettevõtmise eestvedaja Kristi Vals ütles, et Võru maakonnas on häid kohalikke tooteid kodukootud villastest sokkidest kvaliteetse veinini välja, ent sageli ei leia tarbija neid tooteid lihtsalt üles. „Võru maakonna näitus-müük on igal aastal täitnud Riigikogu külalislahke ja sooja Kagu-Eesti hõnguga,“ ütles Vals. „Hetkel otsimegi Võru maakonna tooteid, mis oleks omanäolised ja et näitus-müük toimub detsembri alguses on kindlasti oma koht ka jõuluhõngulisel toodangul,“ kirjeldas Vals otsitavaid tooteid. Tooteid on oodatud esitama ka maakonna meistrid, kes ei kuulu ühtegi tootjaid ühendavasse võrgustikku.

Käsitöö, hoidiste ja talutoodangu kogumine toimub 28. novemberist kuu lõpuni, ent sobivatest toodetest tuleks märku anda esimesel võimalusel. Sellega seoses kutsuvad Võrumaa Arenduskeskus, Toiduvõrgustik Uma Mekk, Seto Käsitüü Kogo, Vana-Võromaa Käsitüü ja Seto Küük käsitöölisi ja talutoodangu valmistajad oma tooteid Riigikogu näitusmüügile esitama.

Eelnevalt palutakse oma toodangu pakkumine kooskõlastada.

KU päevatoimetaja