JÄTKATES ELAMISE JULGUSES

Toimetuse repliik

Jana Paulman (foto: Karl Gabriel Paulman) ja lõvilõuad (foto: Urmas Saard)

Täna on veel õige aeg varuda just enda meelest kõige paremat šampanjat, vahuveini või mõnd muud sobivat jooki, et juba homme täita oma pokaalid ja õnnitleda koos Jana Paulmaniga iseennast jaksu ja julguse eest elada.

Nii mõtles Jana juba mõned päevad enne oma peatselt saabuvat sünnipäeva, mis ärgitas teda pöörama pilku varemgi märgatud ja ajaraamatusse kirjutatud asjadele.

„Kummalisel moel olen ma avastanud, et vananemisega kaasneb mingi hulljulgus, kus hakkad ühtäkki tegema neid asju, mida nooruses kas oled jätnud tegemata või pole oma arguses lihtsalt julgenud ette võtta ja ära teha.” Ta näeb, et enamasti keskenduvad mõtted hoopis sellele, mida teised inimesed arvavad, kui üritad mingit impulsiivset otsust teostada. „Noorena läheb korda pigem kõik väline: mida mu välimusest arvatakse, mida arvatakse minu sõnadest ja tegudest…”

Oma homsel sünnipäeval lööb Jana pokaali kokku kõigiga, kes reedest lugu loevad.

Külauudised