TÄISKASVANUD ÕPPIJA NÄDALAL TUNNUSTATI PÄRNUMAA TUBLIMAID

Pärnumaa Aasta Õppijasõbralik tööandja 2022 – Metsä WOOD Eesti AS.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Mis täna õpitud, see homme hooleta! Nende sõnadega tähistab ETK Andras koos Haridus- ja Teadusministeeriumi ning oma partnerite ja maakondade võrgustikega 25. Täiskasvanud Õppija Nädalat, mis kestab 12.10 kuni 23.10. Samal ajal tunnustatakse aasta õppijat, õpitegu, koolitajat ja õppijasõbralikku tööandjat.

Täna toimus Pärnumaa tunnustamisüritus koostöös ETKA Andras ja maakondliku võrgustikuga Pärnu Nooruse majas, kus tunnustati elukestvas õppes osalemist, õppimis- ja õpetamisalaseid saavutusi ning kohalikes omavalitsustes toimunud õpitegusid.

„Me saame eluks kaasa kolm haridust: ühe vanemailt, teise kooliõpetajailt ja kolmanda elult. Kolmas räägib kõigele vastu, mis kaks esimest õpetavad,” tsiteeris Prantsuse filosoofi sõnu Sirje Pauskar, Täiendus- ja ümberõppe teenistuse juhataja. Pauskar ütles, et elutarkus tuleb aastatega, teadmised ja oskused elukestvas õppes osalemisega. „Täiskasvanud õpivad Eestis järjest enam. Tänavu esitati Pärnumaa Aasta õppija, koolitaja, õppijasõbraliku tööandja ja õpitegu tiitlile kokku 29 kandidaati.

Pärnumaa nominendid:

Pärnumaa Aasta Õppija 2022 – Andrus Arula, Dea Haar, Eda Riis, Gerli Lehemets, Julia Laidvee, Karl Poolakese, Kristel Tael, Rasmus Jõesaar, Tiiu Karlson

Pärnumaa Aasta Koolitaja 2022 – Heili Västrik, Kristel Sepp, Lili Jürissoo, Merike Angerjärv, Riina Tomast, Tiia Saar

Pärnumaa Aasta Õppijasõbralik tööandja 2022 – Kilingi-Nõmme Gümnaasium

Pärnumaa Aasta Õpitegu 2022 – Täiskasvanud õppija päev (Tori vald), Pärnumaa raamatukoguhoidjate seminarid kord kuus (Pärnu linn)

Pärnumaa eripreemia saajad:

Pärnumaa Aasta Õppija 2022 – Kairi Kartau ja Mihkel Köster

Pärnumaa Aasta Koolitaja 2022 – Andres Adamson ja Sülvi Mölder

Pärnumaa Aasta Õppijasõbralik tööandja 2022 – Metsä WOOD Eesti AS

Pärnumaa Aasta Õpitegu 2022 – Keeltesumin Pärnumaal (Pärnu linn) ja Seminaripäev“Leia oma siht! Ära ole üksi!“(Pärnu linn)

Pärnumaa laureaadid:

Pärnumaa Aasta Õppija 2022 – Silvia Soide

Pärnumaa Aasta Koolitaja 2022 – Uno Kuller

Pärnumaa Aasta Õppijasõbralik tööandja 2022 – Kihnu Kool

Pärnumaa Aasta Õpitegu 2022 – Pilliõppe korraldamine igas vanuses huvilisele (Saarde vald)

Seekord osutus Pärnumaa Aasta Õpitegu 2022 valituks ka vabariiklikul tasandil (tunnustamine toimus 14.10.2022).

Sirje Pauskari tänusõnad: „Palju õnne kõikidele nominentidele, eripreemia saajatele, laureaatidele! Tänud esitajatele-märkajatele ning hindamiskomisjoni ja võrgustiku liikmetele maakondlikku täiskasvanuhariduse tunnustamiskonkurssi ja -üritusele panustamise eest! Õnneks on vaja õppida!”

Tunnustamine toimus Euroopa Sotsiaalfondi projekti “Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine” finantsilistest vahenditest.

KU päevatoimetaja